Skön vinst mot Åstorp/Kvidinge IBS!

6 november 2019 16:16
DAM

FCH tog en skön seger mot Åstorp/Kvidinge IBS och kasserade in sin andra seger för säsongen!

Först tio minuterna kändes lite ringrostiga för FCH då de vill lite för mycket direkt. FCH åker på två stycken utvisningar tiden 5,26 samt 9,00 men hemmalaget lyckades inte spräcka nollan. Damerna lugnar sedan ner, spelar runt och visar upp ett bättre spel. Men det dröjer till slutet av perioden innan FCH sätter 0-1. Detta genom att Angelica Nash bryter ett uppspel på vänsterkanten, går mot mål och lägger ett dragskott i målvaktens bortre hörn, tiden 17,47, utan assist. FCH får sedan ett powerplay men hemmalaget håller tätt. I andra perioden spelar FCH bättre och skapar väldigt mycket men stolpar och ribbor står i vägen för fler mål och Åstorp/Kvidinge IBS backar hem och försvarar bra. I slutet av andra perioden kommer dock målen! 16,27 kommer 0-2 genom ett utkast från Johanna Sandberg i målet fram till Ebba Ekberg som gör sig av med sin spelare och går på mål! Bytet efter kommer även 0-3 då Hanna Jansson gör målet med pass från Josefine Fahtz Lundmark , tiden 17,47. I tredje perioden kommer även ett snabbt mål. I första bytet gör FCH ett snyggt uppspel från spelboken, bollen går från backarna, upp till Ebba Ekberg, vidare till Felicia Ekman som slår en krossboll fram till kapten Caroline Holmgren som enkelt kan lägga in bollen med backhand i öppet mål. 0-4 när klockan står på 0,19. Återigen kommer ett snabbt mål av FCH då Josefine Fahtz Lundmark gör målet när hon kommer fri med målvakt efter ett snyggt uppspel i mitten av Elsa Sommelius, tiden 0,49. 4,15 åker FCH på en utvisning men återigen håller de tätt, och istället sätter de 0-6 tiden 7,57 genom att Elsa Sommelius kliver förbi två spelare och gör ett solomål, utan assist. FCH åker på ytterligare en utvisning men inga mål där, sluresultat 0-6.

Glädjande var att FCH hade sex olika målskyttar, och skapar väldigt mycket (40 skott), höll tätt i boxplay, samt att målvakt Johanna höll nollan i denna match!

Nästa match spelas på lördag hemma mot IBK Landskrona i Arena B. Matchstart kl 16,00. Välkomna dit!