Förlust i en jämn match mot Malmö FBC!

2 december 2019 07:09
DAM

Igår spelade Dam A en målsnål match mot Malmö FBC som slutade 1-3 till bortalaget.

I första perioden åkte FCH på en utvisning när klockan stod på 5,46. FCH gör ett bra boxplay och stör gästerna men till slut kommer ett skott utifrån som letar sig in i mål, tiden 7,21. Båda lagen fortsätter sen att skapa chanser och FCH gör en bra period. När det återstår en minut och två sekunder är det bortalagets tur att åka på en utvisning som följer med in i andra perioden. Men FCH lyckas tyvärr inte kvittera i detta powerplay där de inte skapar några direkt farliga lägen. 8,11 får FCH återigen en utvisning men de gör ett bra boxplay. 12,15 är det Malmö FBC:s tur att åka på ännu en utvisning men snabbt därefter, 12,47, får även FCH gå och sätta sig på utvisningsbänken. Inga mål i spel fyra mot fyra eller de sekunderna där bortalagen är en mer spelare. Men 18,08 kommer äntligen kvitteringen! Bollen kommer in framför mål där Felicia Ekman snyggt får träff på bollen, med assist från Caroline Holmgren. Glädjen blir dock kortvarig då Malmö FBC får in ledningsmålet innan perioden tar slut. Det är en spelare på vänsterkanten som får bollen och snyggt sätter den i högra krysset. 1-2 när klockan står på 19,36. När det återstår två sekunder får FCH spela powerplay igen, och precis som i slutet av första perioden följer den med in i sista perioden. Men FCH har svårt att skapa någon i de många powerplay denna match. 6,21 blir det ytterligare ett powerplay för FCH, men det vill sig inte denna eftermiddag. 11,06 får FCH spela boxplay igen men positivt att ta med från denna match är prestationerna i just boxplay, inget mål för bortalaget denna gång heller. Men Malmö FBC lyckas göra 1-3 när klockan står på 15,12. Ett dåligt uppspel av FCH fastnar på en forward i Malmö FBC som trampar åt vänster och placerar in bollen till höger. Tungt för FCH som bara har några minuter på sig att göra två mål för att få poäng. De tar ut målvakten och skapar några farliga lägen men lyckas inte få in bollen.

Priserna som matchens lirare gick till Heidrun Bjartmarz i FCH samt Emma Helsing i Malmö FBC och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas borta mot IK Stanstad redan på onsdag 4/12 i Bråhöghallen. Matchstart kl 20,00, välkomna dit!