Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FC Helsingborg spelar i Svenska Superligan säsongen 2019/2020

8 februari 2019 11:29
Herr

Den konflikt som under de senaste åren funnits mellan Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och företrädare för elitföreningarna, Föreningen SSL (FSSL), har som de flesta känner till intensifierats under hösten och början på det nya året.


FC Helsingborgs styrelse har inte haft någon aktiv del i förhandlingarna men har följt dialogen nogsamt och löpande tagit del av argument och förslag från båda håll.

Med anledning av fredagens (8/2) deadline för anmälan till Premier Floorball League (PFL) som FSSL avser starta till hösten hade vi under såväl tisdagen (5/2) som torsdagen (7/2) extrainsatta styrelsemöten.

Vid mötena konstaterade vi att vi till stor del står bakom den kritik som FSSL framför till SIBF. Ett bättre arbete hade helt klart kunnat gjorts för att öka Svenska Superligans attraktionskraft. Det hade också varit önskvärt och rimligt att storlekarna på de centrala pengapåsar som årligen delas ut till elitföreningarna ökat mer än vad de gjort de senaste åren.

Att frångå principerna på vilka hela den svenska idrottsrörelsen vilar, där bredden via seriestrukturen verkar i symbios med eliten, som en följd av ovan tillkortakommanden ser vi dock inte som aktuellt.

I ett mejlutskick som under torsdagen (7/2) gick ut till elitföreningarna från FSSL klargörs det att dessa tre punkter är i fokus för det fortsatta arbetet med PFL:

  • RF-frågan kopplat till organisation, sanktion och relationen med våra kommuner.
  • Organisation och funktioner för att PFL ska börja rulla.
  • Ekonomi för att säkerställa ovan samt skapa förutsättningar för en framgångsrik liga och medlemmar.

För att FC Helsingborg skulle kunna överväga att gå med i den nya ligan hade samtliga dessa tre punkter behövt vara så gott som klara. Det är de uppenbarligen inte. Styrelsen för FC Helsingborg har en långsiktig plan för hur ekonomin i klubben ska bli bättre. Den bygger på sunda beslut och minimalt risktagande. Ett inträde i den nya ligan med ovan förutsättningar hade enligt oss varit förenat med stor ekonomisk risk och det vore oansvarigt gentemot våra medlemmar att ta ett beslut baserat på känsla och tro och inte faktiska siffror.

Vidare konstaterar styrelsen att FC Helsingborg i dag har ungefär 600 medlemmar. 20 av dessa spelar i vårt SSL-lag på herrsidan och 580 gör det inte. Vi i styrelsen värdesätter varje medlem, herre som dam, flicka som pojke, lika mycket.

FC Helsingborgs styrelse har med anledning av ovan enhälligt beslutat att stanna kvar i Svenska Superligan säsongen 2019/2020 och kommer därmed inte anmäla sig till Premier Floorball League.

Noterbart är att klubbens herrtrupp, vilka är de som allra mest påverkas av det beslut styrelsen måste ta, är helt på styrelsens sida.

Det förslag på organisationsstruktur som skickades ut från Svenska Innebandyförbundet under onsdagen ser vi som mycket lovande och vi är beredda att fortsätta utveckla svensk innebandy utifrån de ramarna framöver – tillsammans med SIBF.

/Styrelsen för FC Helsingborg Mathias Andersson Ann-Charlotte Jellhede Fredrik Roos Jonas Kihlman Maria Zell Mikael Schöld Morgan Palenryd Robert Glamin Samt klubbchef Fredrik Azelius

Har du frågor kring detta kontaktar du Fredrik Azelius på 0733-99 93 15.