Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
17 Sep 1 match
Måndag
25 Sep 1 match
Måndag
02 Okt 1 match
Onsdag
04 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match

Damlaget i Skånemästerskapen: Tränare Jari Turja delar förväntningarna inför premiärmatch mot Palmstaden

31 augusti 2023 09:54

Idrottens Hus är skådeplatsen när damlaget kliver in i Skånemästerskapen. I ett första möte mot Palmstaden står laget redo att visa upp sitt arbete under försäsongen. Vi har haft förmånen att sitta ned med tränare Jari Turja för att diskutera lagets förväntningar och målsättningar inför premiärmatchen som äger rum klockan 20:00.


Glad stämning och förväntan

Inför den första matchen är känslan i laget positiv men samtidigt osäker, som det brukar vara i inledningen av en ny säsong. "Känslan är bra men oviss då det är första matchen för säsongen," delade Turja. "Vi är ett ungt lag som vill utvecklas tillsammans och har en glad stämning i gruppen." Damlaget är redo att stå på planen och göra sitt bästa för att representera klubben och sina fans.

Fokus under försäsongen

Försäsongen har varit en tid för damlaget att slipa formen och hitta rätt spelstil. "Vi har lagt fokus på att komma igång med klubba och boll," förklarade Turja. "Senaste veckan har vi pratat och tränat lite på hur vi vill spela." Förberedelserna har varit noggrant genomtänkta för att laget ska vara redo att kliva in i tävlingssammanhang.

Förväntningar på Skånemästerskapen

Med den första matchen i Skånemästerskapen i sikte delade Turja lagets förväntningar. "Då det är våra första steg in i seniorvärlden ser vi det både som bra träning mot bra motstånd," sa han. "Men det finns också en liten sug på att nalla några poäng och kanske få spela någon match till." Laget är redo att ta sig an utmaningen och visa att de är redo för det kommande äventyret.

Motståndet Palmstaden

Palmstaden från Trelleborg är damlagets första motståndare i turneringen. Turja medgav att han inte har alltför mycket information om motståndet. "Har ingen koll på våra motståndare Palmstaden mer än att de spelar i div.2 och har landets bästa innebandylåt!"

Varför komma till Idrottens Hus?

Publiken har en gyllene möjlighet att stötta damlaget och uppleva återstarten av deras säsong. "Kom till IH och se återstarten av damlag," uppmanade Turja. "Det kommer vara frejdigt spel med mycket glädje. Vi kommer erbjuda en liten touch av danska landslaget och det kommer erbjudas Skånes bästa kiosk med Ingers hembakade godsaker och välsmakande kaffe!" Med detta inbjuder FC Helsingborg publiken att delta i en kväll fylld av spänning och glädje.

Matchstart 20:00 i Idrottens Hus. Inträde 30 kr för vuxna. Fritt inträde för ungdomar upp till 16 år, medlemmar och årskortsinnehavare.