Inför matchen - Storvreta borta

25 februari 2023 08:36

Imorgon är det dags för säsongens näst sista bortamatch och det är mot ett av seriens formstarkaste lag och nya serieledare.

Storvreta har bara förlorat två matcher under ordinarie tid denna säsong och har fem raka segrar. Senast man förlorade var den 15:e januari hemma mot Dalen med 1-0. När uppsala laget för två matcher sedan vann borta mot Falun med 7-4 tog man också över serieledningen från dalmasarna. En stark form som står i kontrast till FCH:s som bara inbringat fem poäng de senaste fem matcherna. FCH har förlorat två raka matcher, något som bara hänt en gång tidigare denna säsong. Annars brukar en förlust alltid följas upp av en vinst.

När de bägge lagen möttes på Idrottens Hus vann Storvreta med 6-1 efter att vunnit den sista perioden med 4-0 och gjorde tre av de målen med fem minuter kvar. Senast lagen möttes i IFU Arena var det dock FCH som vann 5-3. Just IFU Arena är lite av en favorit arena för FCH som har fyra raka segrar i IFU. Förra säsongen vann man alla tre matcher i arenan och har slagit Hagunda där en gång denna säsong.

Ska det bli en femte raka seger i IFU får vi svar på söndag kl 17:00. Matchen ser du på hd.se eller sportexpressenplay.se