Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

SSL intar Helsingör för femte gången

15 mars 2019 11:35
Herr

Det har blivit en av FCH:s mest uppskattade traditioner. Varje år samlas över tusen innebandyintresserade svenskar och danskar för att titta på SSL-innebandy i Helsingör Hallen.


Imorgon är det dags igen att flytta ett helt SSL-arrangemang över ett av världens mest trafikerade sund. Säsongen 2014/2015 spelades den första SSL-matchen i Danmark och Helsingör när FCH tog emot Warberg i en direkt avgörande match om slutspelsplatserna. Inför matchen var det tre lag om två slutspelsplatser. FCH, Dalen och Warberg. FCH stod på 40 poäng, Dalen på 39 och Warberg hade det sämsta utgångsläget på 38 poäng. Det var alltså en match med mycket på spel för de bägge lagen i Helsingör Hallen. De 1 307 personerna varav en hel sektion tillresta Warbergs supportrar fick se en rafflande säsongsavslutning. Warberg tog initiativet och gjorde 2-0 i första perioden även om FCH lyckades kvittera kunde Warberg få in ett ledningsmål i slutet av den första perioden. I det läget var det fördel Warberg i kampen om slutspelsplatserna. Andra perioden var även den jämn och slutade 1-1 och Warberg var fortfarande i pole position. Samtidigt hade Dalen det tufft hemma mot Mullsjö vilket innebar att om resultaten stod sig skulle både FCH och Warberg gå vidare, men skulle FCH vända innebar det att Warberg missade slutspel. FCH trycker på i den tredje perioden för en kvittering och får in den genom Marcus Gullstrand. När det också stod klart att Dalen inte skulle vinna och både FCh och Warberg skulle gå vidare dog intensiteten i matchen lite och inget av lagen vill riskera något. Matchen till förlängning och där var det tydligt att FCH vill vinna och visa att Helsingör Hallen var deras hemmahall. Inför en euforisk publik kunde FCH avgöra via Nicklas Lidholm som också satte starten för en till dags dato obesegrad svit i Danmark.

Året efter var det Pixbo Wallenstam som stod för motståndet och om det var succé det första året var det denna matchen som gjorde det till en älskvärd tradition på båda sidorna sundet. Även om matchen inte gällde lika mycket tabellmässigt som året innan var det en match laddad med prestige. De bägge lagen hade mötts i slutspel två år i rad. Först med Pixbo som segrare efter fyra raka matcher där alla gick till förlängning/straffar. Men trots att Pixbo vunnit grundserien säsongen innan vann FCH i slutspelet efter sex matcher så det var ett revanschsuget Mölnlycke lag som stegade ut på Helsingör Hallens gröna plastmatta. Och revansch såg det ut som de skulle få efter att kört över FCH i den första perioden och tagit en 3-0 ledning. Men i andra perioden kunde FCH, framburna av publiken, komma ikapp på bara fyra minuter. Även om Rävarna tog ledningen på nytt kunde FCH göra två mål till och gå till slutakten med ledningen. Väl där kunde FCH bara inte förlora. Hela hallen bidrog med en elektrisk stämning. FCH gjorde ytterligare tre mål och fastställde slutresultatet till 8-4. Detta var också starten till Jonathan Nilssons dominans i Hallen med två poäng.

2016/2017 var det återigen dags för en match med kniven mot strupen och en avgörande match om slutspelsplatser. Motståndet stod Linköping för. Det var näst sista omgången och FCH seger var lika med slutspelsplats. Förlust och allt skulle avgöras borta i svårspelade Nyhemshallen mot ett Mullsjö som jagade andraplatsen. Men denna gången skulle det vara FCH från start till mål. Redan efter första perioden var det ledning för hemmalaget med 4-0. En ledning som inför sista perioden blev 6-2. Återigen var det feststämning på läktarplats och totalt 1 137 åskådare. De Fick verkligen valuta för pengarna och fick se FCH vinna med 9-5 och säkra slutspelsplatsen i Helsingör för andra gången på tre år Jonathan Nilsson befäste sin plats som kung över Helsingörs Hallen med totalt fem poäng och ramsan ”Jonte Nilsson går på vatten” skanderas av han egna fanatisk hejaklack.

Förra året var det återigen nästsista omgången och traditionen trogen innebar FCH seger slutspelsplats. För motståndet denna gången stod Team Thorengruppen för. Ett lag som redan var klara för nedflyttning. De 1 243 personerna på läktaren fick se den svagaste FCH prestationen i Helsingör-matchens fyra åriga historia. Efter halva matchen ledde bortalaget från Umeå med 5-2 och inget tydde på en FCH seger. Genom Andreas Lindholms 3-5 väcktes ett hopp och när Jonathan ”Gör mål när han vill” Nilsson sedan reducerade till 4-5 i slutet av andra började publiken åter väckas till liv. Med publiken i ryggen kunde FCH bibehålla det nyvunna momentumet och köra över Thorengruppen i den tredje perioden. 4-5 blev 9-5 när slutsignal ljöd i hallen. Sviten som såg ut att brytas i andra perioden hölls vid liv och likt de tidigare matcherna hittar FCH alltid ett sätt att vinna i Helsingör.

Imorgon är det då dags för fem års jubileet med Helsingörs matchen och allt tyder på att det kommer bli en ny publikfest. Imorgon är också första gången som inget står på spel mer än tre poäng. Sviten kommer verkligen sättas på prov när redan klara seriesegrarna Storvreta kommer ner. Men med publiken ryggen löser säkert det blåsvarta ett nytt sätt att vinna.