20 november 2017 16:21
Föreningen

Det var en intensiv helg med fotografering av alla lag och flera lag som spelat knatteligan och poolspel. I artiklen går vi igenom de lag som spelat seriespel i helgen.

Fredag

FCH Dam – Stanstad Damerna hade hemmamatch mot topplaget Stanstad i division 1. Trots en dålig start och underläge med 2-0 kunde laget ta en poäng. Efter att ha reducerat till 1-2 med en sekund kvar av den första perioden följdes sedan lagen åt. FCH trodde nog att segern var i hamn när Angelica Forsborn gjorde 5-4 19.13 i sista perioden. Men Stanstad lyckades svar med 25 sekunder kvar så att lagen fick dela på poängen.

Åstorp/Kvidinge – FCH JAS Det var en riktigt prestigematch i Åstorpssporthall på fredagskvällen. Två av Skånes bästa juniorlag skulle göra upp i Juniorallsvenskan. Och precis som förutspått blev det väldigt jämnt och med mycket känslor. Totalt blev det 26 utvisningsminuter. Lagen följdes också åt i protokollet med Åstorp länge i förarsätet. FCH lyckades dock kvittera och ta ledningen för första gången i matchen med fyra minuter kvar genom kapten Ludvig Gabrielsson. Efter det tryckte Åstorp på och kunde med knappt en minut kvar få in kvittering till slutresultatet 5-5.

IBK Lund – FCH F01 Tjejerna i F01/02 har öppnat starkt i Flickor A och låg inför matchen mot Lund på en tredjeplats. Men mot serieledande Lund blev det för tufft i slutändan. Efter första perioden var det väldigt jämnt, 2-1 till Lund. Men i andra perioden fick Lund bättre utdelning än bortalaget och kunde gå upp till 5-2. Trots ett en bra genomförd match kunde Lund vinna med 8-2.

Willands – FCH P06-Blå Lång bortamatch för P06-Blå i Pojkar E Lätt Norra. 06-grabbarna har hittills bara förlorat en match, mot FCH P05, i serien. Mot Willands kom även säsongens fjärde seger i serien. Det blev storseger med hela 12-1. Resultatet gjorde att man klättrade upp på en andra plats i serien.

FCH P05-Blå – Malmö FBC Det blev en ordentlig målfest när P05-Blå tog sig an Malmö FBC i Pojkar E Svår. Med periodsiffrorna 6-1, 7-2 och 11-1 blev slutresultatet hela 24-4. Det var sjätte raka segern för grabbarna som nu leder serien obesegrade.

**FCH P03 – IBK Lund ** 03:orna ställdes inför en tuff utmaning i Pojkar C Svår när man tog emot obesegrade Lund i Helsingborg Arena. Det var också bortalaget som tog tag i taktpinnen och släppte aldrig den sen. Bortalaget gick upp till 5-0 innan Lucas Vathera kunde reducera och fixa fram slutresultatet, 1-5. FCH kämpar vidare för att ta första segern för säsongen i serien.

IBK Lund – FCH P05-Svart Toppmöte i Pojkar E Lätt Södra i Nyvångsskolan. FCH:arna inledde piggt och hade en 3-1 ledning efter 13 minuter. Efter det blev krutet vått och det blev inga fler mål. Istället vaknade Lund till och kunde göra fyra raka mål till slutresultatet 5-3. Resultat gjorde att Lund fick ett litet glapp ner från sin andra plats till FCH på tredje.

Åstorp/Kvidinge – FCH P03 P03:s andra match på lördagen var även den en bortamatch fast denna gången i Pojkar C lätt Norra. Det blev en tight match där inget lag ledde med mer än ett mål. FCH kvitterade till 3-3 med tre minuter kvar. Åstorp hade dock en sista forcering i sig och kunde gör avgörande 4-3 med 45 sekunder kvar. Med två segrar placerar sig FCH på en sjundeplats i tabellen.

IBK Landskrona – FCH F03 03-tjejerna gjorde en bra insats när man fick med sig en poäng mot Landskrona i Flickor B. Även om man hela tiden fick jaga de ett år äldre motståndarna släppte man adrig iväg dem utan det var en målmässigt jämn match hela vägen. Direkt i början av den tredje perioden kom kvitteringen till 4-4. Tjejerna tryckte sen på för ett seger mål. Man fick in en 5-4 boll men som dömdes bort och istället blev det delad pott, 4-4. Ett resultat som gör att man allt jämt ligger kvar på en andra plats.

Malmhaug – FCH P05/06 Det mixade 05/06-laget i Pojkar E svår begav sig till Malmö för match mot malmhaug som inför matchen låg på samma poäng. I en väldigt jämn match var det de blåsvart som kunde dra det längsta strået och vinna med 3-1. Ett resultat som gjorde att man lämnade Malmhaug bakom sig och klättrade till en fjärdeplats.

Bjärred – FCH P04-Blå Det var en tuff utmaning som stod för dörren i Bjärehovshallen. Bjärred hade inte förlorat en match tidigare. Och tyvärr, med blåsvarta ögon, förblev förlustkolumnen tom även efter söndagens match. FCH:arna gjorde dock en riktigt bra match och pressade serieledarna till en uddamålsförlust. Ett resultat som bådar gott för kommande matcher.

FCH H2 – Malmö FBC Division 2 laget har börjat få upp ångan och börjat plocka poäng. Matchen mot Malmö blev inget undantag. Trots att man under stora delar av matchen var i ledning kunde Malmö kämpa till sig 8-8 efter ordinarie tid. FCH skulle dock få med sig bonuspoängen när Hugo Liljedahl avgjorde i sudden. FCH kan efter en tuff start börja titta uppåt i tabellen.