Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Christoffer Andersson klar för FCH!

8 april 2021 20:30
Herr

En av SSL:s hetaste spelare har valt att representera FCH de kommande två åren.

Christoffer Andersson blir herrarnas andra nyförvärv inför säsongen 2021/2022.


Det har varit snack länge och nu är det äntligen klart att Christoffer Andersson flyttar hem till Skåne, denna gång för att representera FCH i SSL. Christoffer kommer närmast från IBK Dalen som han representerat i de senaste två säsongerna. Innan dess representerade den Genarps bördiga Christoffer Höllviken under fyra säsonger. I Höllviken var han med och tog upp laget till SSL 2016.

24-årigen har under sina fem säsonger i SSL hunnit med att spela 146 och gjort hela 232 poäng, fördelat på 130 mål 102 assister. Denna säsong blev hans poängmässigt bästa med 57 poäng på 26 matcher. Detta gav honom en femte plats i den totala poängligan. I slutspelet blev det sedan 11 poäng till på sex matcher. Detta gjorde Christoffer till hett villebråd på transfermarknaden. Därför är vi extra glada att han valt att ta på sig en blåsvart tröja kommande säsong. Tränare Niklas Pålsson är med rätta exalterad över sitt nyförvärv.

– Kan det bli bättre än så här? Jag tror faktiskt inte det! Christoffer är en av landets absolut bästa rightforwards, han har ett otroligt bra avslut men är också en fantastisk framspelare. Christoffer är ung, och skåning, precis den profilen vi söker. Han är dessutom en färdig spelare på många sätt, där han i år kom 5:a i SSL:s totala poängliga.

– Vi försöker utveckla oss och ta steg mot toppen och samtidigt genomföra en generationsväxling stegvis, för FCH är denna värvning rakt igenom klockren med tanke på vart vi är och vart vi vill och utifrån att vi vill ha en lokal tusch så långt vi bara kan.

– Vi är otroligt glada att Christoffer valt FCH, avslutar Niklas Pålsson

Även nyförvärvet är laddad för en flytt hem till Skåne igen för att vara en del av FCH:s satsning på lokalförankring.

– Jag väljer FCH då jag ser en skånsk satsning som jag vill vara del av! Tycker föreningen tagit stora steg framåt och är alltid en ära att få representera ett skånskt lag.

Christoffer kommer inom kort börja flytten söder ut och ser framemot att komma igång inför nästa säsong.

– Det ska bli otroligt roligt att få träffa alla och starta satsningen tillsammans. Jag ser mig själv som en av spelarna som kommer vara ledande i FCH:s satsning framöver och vill vara med och bidra på vår resa mot toppen!

Vi i FC Helsingborg önskar Christoffer varmt välkommen till Sundets Pärla.

.