Äntligen seger för Dam A!

20 oktober 2019 17:35
DAM

Igår kom äntligen den efterlängtade segern för damerna då de vann en tajt match mot Höllvikens IBF.

Det är dock hemmalaget som började bäst och de tar ledningen när klockan står på 8,41. FCH kvitterar sen när klockan står på 16,20 genom Elsa Sommelius med pass från Amanda Johannesson. Tyvärr är det Höllvikens IBF som får sista ordet då de får in 2-1 tiden 18,59. I andra perioden är det istället FCH som börjar bäst, och snabbt, redan 0,25 sitter 2-2 och det är efter att Heidrun Bjartmarz hittar fram till Nellie Ohlsson. FCH fortsätter spela bra och får in ledningsmålet 3,50 genom Josefine Fahtz Lundmark, utan assist. Men hemmalaget kvitterade snabbt, 3-3 sitter när klockan står på 5,23. FCH åker sen på en utvisning, 2+2 minuter men gör ett bra boxplay och håller undan för hemmamål. 3-3 står sig perioden ut och precis som i andra perioden gör FCH ett snabbt mål i tredje, 3,19 sitter 3-4 genom Hanna Jansson, pass från Nellie Ohlsson. FCH åker sedan på en till utvisning tiden 12,11 men lyckas även denna gång hålla tätt och matchen slutar 3-4 till FCH och en extremt skön vinst inkasseras.

Kul att de unga tjejerna kommer in och levererar och extra kul att våra två debutanter, Josefine (16 år) och Hanna (15 år) båda får göra mål, och två viktiga mål dessutom!

Nästa match spelas hemma söndag 27/10 mot Röke IBK kl 14,00 i Arena A. Välkomna dit!