Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Blåsvart i VM-kvalet

29 januari 2020 11:30
Föreningen

Idag tjuvstartar VM-kvalet för herrar men det är först imorgon som vi kan njuta av blåsvart representation. Från FCH bidrar vi med spelare/ledare till Danmark, Norge och Sverige.


VM 2020 för herrar spelas i december i Helsingfors. För att ta sig dit behöver man första kvala in. Totalt sett har FCH fyra personer, tre spelare och en tränare, representerade i kvalet denna helgen.

I Sverige återfinns SSL-laget skarpskytt Jonathan Nilsson. Jonathan har denna säsongen gjort 29 mål och 16 assist. De 45 poängen ger honom en åttonde plats i SSL:s poängliga och en plats i det svenska landslag som nu ska kvala mot VM. I sin grupp har Sverige, Polen, Slovenien och Ukraina. Vinnaren i gruppen är direktkvalificerade för VM medans två får spela en kvalfinal mot en annan grupp två om en plats. Detta blir Jonathans andra VM-kval. Han var med redan för två år sedan. Då gjorde han sju poäng på fyra matcher. Sverige kommer spela sitt kval i Danska Fredrikshamn. Första matchen för Sverige är imorgon, 30/1, mot Ukraina 19:00.

I den andra kvalgruppen i Fredrikshamn återfinns värdlandet Danmark. I Danmark hittar vi två spelare som spelar i vårt utvecklingslag i division 2. Mikkel Christensen och Jonas Nordheim kom inför säsongen som två U19-landslagsspelare men har under hösten etablerat sig i herrlandslaget och får nu göra sina första tävlingslandskamper för Danmark. Danskarna kommer att ställas mot Estland, Storbritannien och Island. Samma förutsättningar för att kvalificera sig gäller som i Sveriges grupp. Danmark inleder sitt kval den 30/1 kl 16:00 mot Island.

I Slovakiska Propad ska herrlagets tränare Niklas Pålsson försöka leda Norge till VM. Niklas som i höstas fick hoppa in som norsk förbundskapten med kortvarsel ska nu leda nationen mot Slovakien, Ungern och Italien. Vinnaren direkt till VM medans tvåan får en chans mot en annan grupp tvåa. Niklas har tidigare varit tränare i den Norska högsta ligan. Norges första match spelas 16:00 mot Italien.

Samtliga matcher går att se live och grattis via IFFs youtube-kanaler.