Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Dags för SDF-SM!

2 november 2022 10:41
Ungdom

Imorgon drar distriktslags SM igång i Umeå för pojkar och flickor födda 2005. I skånes P16 lag finns FCH representerade av Felix Österström och Oscar Sandberg.


SDF-SM för 05:orna skulle spelats redan i januari i år men pga pandemin blev den framflyttad till höstlovet. Vi fick tag på FCH:s två representanter på bussen på väg upp mot Umeå för att höra hur de tänker och känner inför att representera Skåne mot övriga landet.
– Det är alltid kul att få bekräftelse att man platsar i ett skånelag och ännu roligare att kunna representera Skåne under ett SM. Jag bär den skånska tröjan med stolthet, säger Felix Österström.
Det är känslor som även Oscar Sandberg delar.
– Det är såklart roligt att representera Skåne, speciellt i ett SM så jag ser verkligen fram emot det, ska bli väldigt kul.
Båda är överens om vad lagets styrkor är och vilken lagdel som ska ta laget långt i turneringen.

– Våra styrkor är anfallet, vi har många skickliga målgörare i laget vilket gör oss farliga i anfallszonen. Men jag tycker också vi har ett stabilt försvar” säger Oscar om vad som är laget styrkor. Han får medhåll från Felix
– Vi skapar farliga målchanser i varje byte där vi även har många vassa målgörare i laget.
Skåne inleder turneringen imorgon, 3/11, mot Gävleborg. I gruppen har man även Värmland, Örebro och Jämtland/Härjedalen. Än så länge har de inte så bra koll på motståndarna utan några enstaka namn men räknar med tufft motstånd när de bästa spelarna födda 2005 ska göra upp.
– Vi vet inte så mycket om motståndarna, mer än att det är bra spelare allihopa. Däremot har vi en tidigare lagkamrat i Örebro, som vi faktiskt möter i gruppspelet, säger Oscar.
Trots det är målsättningen tydlig med turnering, Skåne går för guldet.
– Vi går för guld! Allt är möjligt och guldet är vårt mål, säger Felix om vad som är målet med Umeå resan.
Även om guldet är målet så är det även en fantastisk upplevelse att bara få uppleva ett SM och speciellt efter att få vänta på turneringen i tio månader extra.
– Framförallt ser jag fram emot att spela matcherna när det börjar dra ihop sig, det ska bli riktigt kul. Men sen såklart att vara på ett SM och representera Skåne i helhet kommer att vara riktigt kul, säger Oscar.
– Det är dom spännande matcherna som i slutändan leder till ett slutspel man ser framemot! Vi har väntat på det här länge nog och vi är redo och taggade, avslutar Felix medan bussen ännu har några timmar kvar innan den når Umeå.

Vi i FCH önskar Felix, Oskar och Skåne stort lycka till uppe i Umeå. Alla matcher går att se på innebandy.tv eller följa live här.

Skåne P16 spelschema:
2022-11-03 10:00 Gävleborg - Skåne
2022-11-03 16:00 Skåne - Jämtland/Härjedalen
2022-11-04 10:30 Skåne - Örebro
2022-11-04 16:30 Värmland - Skåne