Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Stella Due: Från FC Helsingborg till Danska U19-landslaget i Innebandy

1 februari 2024 09:25
Dam

FCH-spelaren Stella Due har denna helg tagit en paus från sina vanliga lag och begett sig till Polen för att representera det danska U19-landslaget i innebandy under Polish Cup. Stella Due, som vanligtvis spelar i damlaget och JAS-laget för FC Helsingborg, delar med oss hur hon hamnade i det danska landslaget och vad målet är med deras satsning.


Stella Due har en speciell koppling till Danmark och dess innebandyhistoria. "Jag spelar med det danska U19-landslaget eftersom jag är halvdansk och har även en släkting som tidigare har spelat för herrarna," förklarar Stella. Detta band till Danmark gjorde det till en självklarhet för henne att tacka ja när chansen att representera det danska landslaget dök upp. Men det är inte bara den personliga kopplingen som driver henne, utan även den starka gemenskapen i laget. "Vi har väldigt roligt tillsammans, vilket gör att man ser fram emot samlingarna väldigt mycket," säger Stella.

"Att spela med danska U19-landslaget har varit en fantastisk upplevelse för mig. Jag är stolt över att representera Danmark och ta del av min släkts innebandyarv," säger Stella Due.

Detta blir inte hennes första samling med landslaget. Hon började sitt landslagsäventyr sommaren 2023 och har sedan dess deltagit i flera samlingar. Dessa har inkluderat allt från teambuilding-aktiviteter till träningsmatcher mot Tysklands U19-landslag. Nu, under helgen, ger de sig av till Polen för att möta ännu större utmaningar i form av Polish Cup.

Under helgens läger kommer de att spela matcher mot några av de bästa nationerna i världen, inklusive Sverige. Men det handlar inte bara om matcher. Stella förklarar, "Det väntar även andra tävlingar och lagaktiviteter som ni kan följa med på, genom att följa oss på (Instagram)."

"Vi har verkligen utvecklats som lag sedan jag började spela för Danmark. Vårt mål är att fortsätta förbättra vårt spel och visa vad vi kan göra mot andra toppnationer," säger Stella. När vi frågar om målet med det danska U19-landslaget, svarar Stella, "Vårt mål är att ha väldigt roligt och utvecklas tillsammans på olika sätt för att på så sätt kunna ta nästa steg." Det är tydligt att laget fokuserar på att bygga en stark gemenskap och att kontinuerligt förbättra sitt spel.

Dansk innebandy har under de senaste åren sett en imponerande tillväxt och en lovande framtid. Stella Due och hennes lagkamrater är spända över att möta toppnationer under helgen och ser fram emot att utvärdera sin egen spelkvalitet i jämförelse med toppnationerna.

Danmarks U19-landslag i innebandy kommer att delta i Polish Cup mellan 1-4 februari. Nedan är speltiderna för det danska laget, du ser matcherna på IFF:s app:

• Danmark vs. Schweiz: 1 februari kl. 16:00
• Danmark vs. Slovakien: 2 februari kl. 19:00
• Danmark vs. Sverige: 3 februari kl. 13:00