Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Jonathan Nilsson skriver nytt kontrakt

12 april 2020 12:54
Herr

Han kommer från en säsong där han satte nytt personligt poängrekord och som lagkapten. Trots hårt uppvaktande från andra klubbar blir han FCH trogen i två år till.


Jonathan Nilsson har gjort en fantastisk resa i FCH sedan han kom till klubben som 16-åring från moderklubben Willands IBK 2011. Redan under sin första säsong var han med och spelade klubbens första och enda SM-guld i P16-klassen. Året efter var han med och spelade hem ett silver i Juniorallsvenskan. Framgångarna på ungdomssidan gav honom ett kontrakt med SSL-truppen 2013 bara 18 år gammal. Första säsongen blev ett läroår där det blev sparsamt med speltid. Han noterades för 25 matcher men inga poäng. Andra året började han jobba in sig mer i truppen och gjorde 6 poäng när klubben tog brons. Det var sen under hans tredje år som ”Nisse” växlade ut till en klasspelare i SSL. Efter nio matcher fick han chansen i första femman med Linus Nordgren och Daniel Johnsson. Det blev succé direkt och sedan dess har han prenumererat på platsen bredvid Nordgren i första femman. På 24 matcher blev det 21 mål och en skyttekung var född. Sedan dess har han ständigt utvecklats och även blivit ett återkommande inslag i den svenska landslagstruppen. Senaste säsongen var hans poängmässigt bästa. Nytt rekord i både gjorda mål och assist. 35 mål och 20 assist gav en 11:e plats i hela seriens poängliga. Det var även säsongen han fick dela på lagkaptenssysslan med Oliver Johansson. Med ett utgående kontrakt var Jonathan ett hett villebråd på silly marknaden. Trotts ett stort uppvaktande från en rad klubbar har nu vår lagkapten valt att förlänga kontraktet ytterligare två år. Något som tränare Niklas Pålsson är väldigt glad över:

” - Vi är fantastiskt glada att Jonathan valt att fortsätta sin satsning hos oss i FCH! Jonathan har iår slagit sitt egna poäng samt målrekord med starka 35 mål och hela 55 poäng totalt. Han har även varit kapten för laget tillsammans med Oliver Johansson på ett föredömligt sätt. Han är en fantastisk människa på och utanför plan som vi är väldigt stolta att ha i FC Helsingborg!”

En längre intervju med Jonathan kommer under veckan.