Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match

Veckans match: SS Sofiero vs. FCH B

18 november 2022 09:48
Föreningen

Varje vecka kommer vi lyfta fram en match i föreningen lite extra. Först ut är ett föreningsderby mellan våra två lag i herrarnas division 4.


Imorgon 12:00 i Helsingborg Arena B sker något så ovanligt som ett derby mellan två av föreningens egna lag, nämligen SS Sofiero och FCH B. Två lag som båda är en del av FCH men med vittskilda målsättningar och ambitioner.

SS Sofiero Kaizers bildades för 15 år sedan som ett kombinerat oldboys och seniorlag för spelare i FCH som inte orkade satsa mot SSL. Sedan dess har laget varit mestadels i division 4 med några enstaka gästspel i division 3. En som varit med sedan starten 2007 är spelande tränare Andreas Blixt som beskriver laget.

– Förutom att vara #sverigeshäftigastesatsning i många år i rad så är vi ett lokalt samlingslag för regionens stjärnor som har rutinen men inte tiden att fullfölja en karriär upp i seriesystemet.

Just nu består truppen mestadels av gamla FCH spelare som vill hålla igång med innebandy men inga direkta ambitioner på att ta sig högre och längre i sin karriär. Vilket kan ställas i kontrast till motståndarna FCH B som är ett nytt lag för säsongen och blev föreningens fjärde herrlag efter SSL-laget, FBC Helsingborg i division 2 och Sofiero. FCH B är mestadels juniorer som gör sin första seniorsäsong och på sikt slussas upp till både division 2-laget och sen till SSL.

– FCH B som laget heter är ett nystartat lag i Herr 4:an, här spelar kort och gott våra mest lovande spelare som inte spelar med FBC Helsingborg i division 2. Majoriteten av killarna är juniorer och får känna på seniorspel i en tidigare ålder vilket jag är väldigt glad över att klubben kan erbjuda. Vi har en stark ungdomssektion och vi vill minska glappet mellan junior- kontra seniorspel. Med FCH B kan vi börja förberda spelare för seniorspel tidigare och utveckla dem i annan miljö, säger lagets tränare Filip Nielsen.

Det är med andra ett lag för de som lagt sin satsning bakom sig mot ett lag som just börjat sin seniorkarriär. Vilket är då målet för respektive lag?

– Att #joggahemfyran och fostra övriga seriekonkurrenter med sund kompetens och konkurrens, sammanfattar Sofieros legendar Andreas Blixt det kort och koncist.

– Det finns inget direkt uttalat mål för laget då spelarna tränar med olika lag som HJ18 eller division 2 laget och FCH B bara är ett matchlag. Laget blir mer ett förberedande lag för att lära sig spela seniorspel och kunna ta nästa steg i sin utveckling. Jag tycker personligen att grabbarna som spelar i laget är värda att gå upp en division för att ge dem ännu bättre förutsättningar. Men jag blir ännu gladare om vi lyckas fostra fler elitspelare som kan gå till SSL via division 2.

Det blir en kamp men äldre och yngre imorgon. Men vad vet de båda lagens tränare om respektive lag. Trots det är samma förening så har lagen inte stött på varandra så ofta.

– Motståndet i Skånes Herr 4:a är väldigt blandat, vissa lag är 10 till knappt 15 i ett kompisgäng och har mycket boll i sig medans andra har spelat högt upp för och har massa rutin samt att det finns några unga lag som oss själva. Nu på lördag mot Sofiero är det rutinen som man inte skall underskatta med många gamla FCH-spelare så det ska bli väldigt spännande att hur vi står oss mot varandra, säger FCH B:s Flip Nielsen ödmjukt.

Tonen från Sofieros Andreas Blixt är lite annorlunda och han är tydlig med att det ska framgå att gammal är äldst 12:00 i Arena B.

– Vi vet ingenting mer än att det är ännu ett nytt syskon som vi måste visa var skåpet ska stå. Vi sysslar inte så mycket med scouting, vi jobbar mer med vår grupp och vår kompetens.

När vi bad båda tränarna att sia om matchbilden så går även där åsikterna isär en del där en tror på en tight match medan den andra gissar på målfest.

– Det blir en tight tillställning, vi kommer antagligen ställa vår största trupp hittills i år på banan och går ut från att de unga i FCH B är taggade för sitt första derby i seniorsammanhang. Vi kan nog räkna med en målsnål match men fysisk, säger Andreas Blixt.

– Det blir ett Helsingborgsderby och det första för många i truppen, även om killarna är för unga att känna till Kaizers spelarna så lägger jag ändå lite prestige i att vinna slaget om att va klubbens bästa lag i serien. Jag tippar på en målfest och mycket utvisningar. Slutresultatet 6-10, siar Filip Nielsen.

Imorgon 12:00 i Helsingborg Arena B får vi svaret om vilken matchbild det blir och vilket som blir föreningens bästa lag i division 4.