Onsdag
16 Jan 1 match
Onsdag
23 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Onsdag
30 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Ledarstaben för nya Dam JAS klar

16 april 2018 15:38
DAM/JAS

När FCH nästa säsong sätter ett lag på banan i Juniorallsvenskan för damer är det för första gången. Det blir en viktig milstolpe i det arbete som just nu pågår kring att lyfta damsektionen och uppfylla målsättningen att nå Allsvenskan för seniorer senast 2022. Vi kan nu med glädje meddela att JAS-laget kommer att ledas av två ytterst meriterade tränare kommande säsong, nämligen Joel Olofsson och Fredrik Roos.


Joel och Fredrik är välkända inom föreningen och båda har gedigna meritlistor inom innebandyn. Joel har varit med sedan starten med F01/02-laget, som förra helgen vann Skånemästerskapen och kommer utgöra stommen för det kommande JAS-laget. Parallellt har han också varit tränare för JAS-laget på herrsidan från 2009-2017 och under den perioden har han varit med och fört laget till Innebandyfesten vid fyra tillfällen. Under den senaste säsongen har han varit assisterande tränare till herrlaget. En position han nu lämnar för att vara med fullt ut på damsatsningen.

– Det ska bli jättekul att vara med på satsningen på damsidan. Jag var med när vi startade en liknande satsning på herrsidan för nio år sedan som blev väldigt lyckad och tror att vi kan bli lika framgångsrika på damsidan nu. Jag har varit med på dessa tjejers resa sedan deras första träning men alltid haft andra lag parallellt. Därför ska det bli jättekul att kunna satsa helhjärtat på detta oerhört talangfulla lag, säger Joel Olofsson.

Till sin hjälp kommer han att ha Fredrik Roos som just nu, och även fortsättningsvis, är tränare för föreningens F03/04-lag som så sent som i söndags tog silver i Skånemästerskapen. Ett lag som kommer vara högst engagerade i JAS-satsningen redan nästa år. Även Fredrik startade upp F03/04-laget en gång i tiden och har varit med på hela resan. Tidigare har Fredrik varit ledare för ett flertal framgångsrika pojklag i föreningen.

– FCH har fantastiska förutsättningar att göra ett rejält avtryck på både junior- och seniorsidan framöver. Vi förfogar över två av Skånes mest talangfulla kullar spelare och tillsammans med den spetskompetens som redan finns i damlaget tror jag att vi kommer få fira många framgångar under de närmaste säsongerna, kommenterar Fredrik Roos.

Detta är inte första gången Joel och Fredrik kamperar ihop. De har tidigare tränat P92/93 ihop och har även tre år tillsammans som distriktslagskaptener för Skåne P15.

Är du född 2001-2003 och vill du vara en del av den kommande satsningen på JAS-sidan har du möjlighet att komma på provträning nu på torsdag kl 19.30 på Idrottens Hus. Är du intresserad anmäler du dig till Fredrik Roos