16 Mar 1 match

En vinst och en förlust för damerna!

17 september 2018 12:55
DAM

Efter helgens två matcher i Skånemästerskapen kunde damerna inkassera en säker vinst mot Munka-Ljungby IBK Akademi samt en tråkig förlust mot IBK Landskrona.

I fredagens bortamatch mot Munka-Ljungby IBK Akademi var det hemmalaget som började bäst då de fick in 1-0 redan 1,54. Men FCH svarade snabbt genom Angelica Forsborn som satte 1-1 efter 4,48, assisterad av backkollegan Amanda Johannesson. Sedan utökade Lovisa Smedmark till 1-2 innan perioden var slut, utan assist. I period två hände inget mer än att hemmalaget fick en utvisning som FCH inte kunde göra något bra av. Period tre började dock på bästa sätt då Felicia Ekman får in 1-3 redan efter 25 sekunder!! Även detta mål utan assist. Tiden 5,25 är det dags för nästa FCH-mål, det är nyförvärvet Lina Jansson som får sätta dit 1-4 med passning av Jonna Lamberth. Detta resultat stod sig matchen ut och tre härliga poäng in på kontot!

Match nummer två i helgen var returmatchen mot IBK Landskrona, även den på bortaplan, där damerna förlorade den första med hela 11-4. Denna match skulle visa sig bli mycket bättre spelad från FCH:s håll. Tyvärr är det hemmalaget som tar ledningen med både 1-0 och 2-0 innan duktiga och unga Wilma Holmqvist sätter 2-1 med pass från Frida Björk, tiden 14,47. I period två lyckas även FCH göra 2-2, detta genom Caroline Holmgren med pass från Lovisa Smedmark. FCH klarar även en utvisning innan periodens slut. Period tre börjar på bästa sätt då Caroline Holmgren återigen gör mål på pass av Lovisa Smedmark, tiden 2,10. Tyvärr åker FCH på en utvisning som IBK Landskrona utnyttjar och sätter 3-3. Det tråkiga ledningsmålet för hemmalaget kommer tiden 18,28 och FCH lyckas inte få till en kvittering, slutresulat 4-3.

På fredag är det dags för match igen, då är det återigen Munka-Ljungby IBK Akademi som damerna ställs mot, då det är returmatch i Skånemästerskapen och även sista gruppspelsmatchen. Matchen spelas hemma i Helsingborg Arena B och startar 19,15.