Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Vilja Andersson förblir FCH trogen

7 juni 2021 11:14
Dam

Vilja Andersson, som alldeles nyligen fyllde 18 år har förlängt sitt kontrakt med FCH och påbörjar därmed sin tredje säsong i klubbens damlag. Vilja startade sin innebandykarriär i klubben som 9-åring 2012 och har därmed varit blåsvart i halva sitt liv. Vilja har i flera år varit en tongivande spelare i klubbens ungdoms- och juniorlag och tog snabbt en plats även i damlaget när hon blev tillräckligt gammal för att få spela där för två år sedan.


– Jag har valt att spela vidare i FCH då jag har spelat här hela mitt liv och har alltid trivts jättebra med båda tränare, spelare och förening. För mig var det ett självklart val att stanna i FCH och det har det alltid varit! En avbruten säsong i fjol gjorde mig motiverad till att fortsätta och just nu känns det väldigt bra med truppen och allt runt omkring.

Sportchef Roos är nöjd med förlängningen.

– En jätteviktig förlängning för oss. Vilja är redan en högklassig seniorback. Största styrkorna finns i den defensiva verktygslådan men hon är också en tillgång i anfallsspelet. Det är bara Vilja själv som sätter gränsen för hur långt hon vill komma inom innebandyn, och vi är glada och tacksamma för att hon vill fortsätta representera FCH, kommenterar Roos.

Vilja har på 21 matcher i Division 1 gjort 3 mål och 4 assists från sin vänsterbackposition. På meritlistan finns också ett SM-silver från distriktslags-SM 2020 där hon hade en stor roll i Skånes mest framgångsrika lag på många år. På kommande säsong har hon höga förväntningar.

– Det ska bli väldigt spännande då vi inte spelat matcher på ett väldigt bra tag, så jag hoppas och tror att alla kommer vara mer taggade än någonsin. Vi har en väldigt bred och jämn trupp för tillfället vilket är väldigt kul och tror det kommer bidra till en utveckling både som lag och på individnivå kommande säsong, avslutar Andersson.