16 Mar 1 match

Tredje raka derbysegern

12 januari 2020 17:27
Herr

Det blev till slut seger i derbyt hemma mot Höllviken. Men det satt långt inne när gästerna hade 3-1 inför sista perioden.

Efter tre raka förluster kom äntligen en seger. Den kom dessutom lägligt i skånederbyt mot Höllviken. De båda tidigare mötena lage emellan har slutat med FCH seger och efter en stark tredje period blev det så även denna eftermiddag.

Det var gästerna som var starkast i inledningen av matchen och kunde första gå upp till 2-0 innan FCH reducerade i slutet av första. FCH spelade upp sig lite i andra periodne men det var trots det Höllviken som kunde utöka till 3-1. Det var först i tredje perioden FCH vaknade till. Jonathan Nilsson gjorde sitt första av kvällens tre mål tre minuter in. Höllviken hade sedan 4-2 ett litet tag tills domarna diskuterade och kunde korrekt döma bort målet. Direkt efter kunde FCH istället kvittera i en kontring genom Max Wahlgren. Direkt i bytet efter kom även ledningsmålet signerat Fredrik Azelius. Med sex minuter kvar kunde bortalagets bästa spelare Pontus Karlsson Martell kvittera. Men minuten senare gjorde Jonathan Nilsson sitt andra mål och tog tillbaka ledningen. Han fullbordade sedan sitt hattrick med bara 4 sekunder kvar och slutresultatet till 6-4.

Det innebar första segern för decenniet och att man klättrade förbi Dalen i tabellen upp på en sjunde plats.