Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför kvartsfinal 1

16 mars 2022 12:52

Imorgon, 17/3, är det äntligen dags för säsongens höjdpunkt att börja, SM-slutspelet. Herrarna inleder med att åka upp till Kalmarsund för match mot Kalmarsund.


När grundserien avslutades i lördags efter 26 omgångar stod det klart att FCH slutade på en sjunde plats. Det blev den poängmässigt bästa säsongen i klubbens historia. Även om man en gång tidigare slutat på 48 poäng var det när en säsong bestod av 32 grundseriematcher. Det som hände dryga timmen efter att sista matchen mot Mullsjö var spelad var att lagen i topp fyra skulle välja sina motståndare. Seriesegrarna Falun valde Mullsjö, tvåan Växjö tog Pixbo och trean Kalmarsunda hade sedan FCH eller Storvreta att välja på. Valet föll som de flesta vet på FCH. Den fjärde kvarten blev sedan Linköping mot Storvreta.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av sju matcher och det innebär att det lag som först vunnit fyra matcher avancerar vidare till semifinal. I och med att Kalmarsund kom högre i tabellen har de fördel av en extra hemmamatch om serien går till sju matcher. Det är även dem som får börja på hemmaplan imorgon. Detta blir första gången lagen möts i slutspelssammanhang. I grundserien har lagen stötts på 12 gånger och den är en fördel i inbördes möten för Kalmarsund med nio segrar mot FCH:s tre. Kalmarsund vann även de bägge mötena under grundserien med 7-4 i Helsingborg Arena och 5-3 i KIFAB Arena.

I FCH börjar det ljusna rejält på skadehimlen. Bara Gustav Svensson är otillgänglig men kommer närmare och närmare spel för varje dag som går och kan bli aktuell längre fram i matchserien.

Matchstart torsdagen den 17/3 kl 18:30 i KIFAB Arena. Matchen imorgon ser du på Olympia Bowling, hd.se eller på sportexpressenplay.se. Expressen satsar lite extra på matchen med studiosändning som startar kl 18:00.