Förlust i slutminuten och cupäventyret är över

30 september 2021 20:44

Förutsättningarna var klara, bara vinst gällde för att ta sig vidare. Att såg bra ut med 30 sekunder kvar. Då kvitterade Växjö.

Efter att förlorat första kvartsfinalen med 7-4 behövdes seger efter ordinarietid samt efter förlängning/straffar. Det blev inte heller någon drömstart för herrarna. 12 minuter in och två snabba kontringar så var det 2-0 till hemmalaget. FCH hade mycket anfall och fick tillslut utdelning med sex sekunder kvar genom Christoffer Andersson. I andra periodens inledning kvitterar Linus Bergström. Växjö lyckas sedan ta ledningen igen när man efter halva perioden får powerplay när Mattias Andersson åkt ut två minuter. Andra femman och Linus Bergström klev sedan fram igen och kunde kvittera ytterligare en gång. Åter igen var FCH vassa i slutskedet av perioden. När bara 12 sekunder återstod smällde Kristoffer Fält in 4-3 och satte FCH i förarsätet inför slut akten.

Tredje perioden började med en smakstart när Linus Malmström gjorde 5-3 på ett friläge framspelad av Linus Nordgren. FCH såg sedan ut att ha koll på läget och ta matchen till förlängning. Växjö började gå på hårdare och med fem minuter kvar gjorde de 4-5. Med 40 sekunder kvar tog de time out och plockade målvakten. Bara tio sekunder senare hade man även kvitterat. Nu blev det FCH:s tur att plocka målvakten och satsa framåt. Istället för mål åkte man på en dubbelutvisning när man försökte hindra Växjö att göra mål i tom kasse. 20 sekunder kvar och ut med målvakt och försöka spela 4 mot 5. Men istället för mål framåt kunde Växjö definitivt avgöra med 6-5 i tom kasse. Det blev också slutresultatet och därmed är herrarnas första sejour i Svenska Cupen över.

Det blir ingen lång vila nu utan redan imorgon sätter man sig på planet för att flyga till Umeå och match i SSL mot Dalen.