Förlust uppe i Uppsala

28 februari 2021 18:25

Precis som i hemmamötet blev en sämre första period avgörande.

FCH kom till spel utan Kristoffer Fält som igår blev pappa för första gången, FCH vil rikta ett stort grattis. Även Linus Malmström var frånvarande pga sjukdom.

Det blev ingen kul start i bortamatchen mot Storvreta. Efter fem minuter hamna man i underläge med 2-0. Det blev en liten inbjudan in i matchen när man fick power play nästan direkt efter 2-0 målet. Trots att man inte kom till något riktigt läge kunde Jonathan Nilsson tillslut gör 1-2 efter stulit bollen och kommit i fri läge. FCH skapade fler fina spelvändningar men saknade skärpan i avslutslägena samtidigt som Viktor Klintsten i Storvreta målet gjorde en riktigt bra match. Istället kunde hemmalaget utöka till 4-1 innan perioden var över.

FCH fortsatte att skapa lägen och täcka mycket skott i andra perioden. Laget fick snabbt känning igen genom Nicklas Lidholms 2-4 mål. Men återigen kunde hemmalaget dra ifrån igen nästan omgående. I matchminut nio kunde Linus Nordgren slå in en retur på volley och FCH fick lite häng igen. Resten av perioden såg ut som resten av matchen. Mycket boll till Storvreta medans FCH spelade stabilt försvar och gick på spelvändningar. Problemet var att alldeles för få kontringar konverterades till mål.

I tredje perioden blev FCH lite aggressivare och lyckades straff Storvreta lite högre upp i banan. Men utan att lyckas att göra mål. Det blev lite grinigare på plan och det märktes att matchen betydde mycket. Det förblev mållöst ända in i slutskedet. FCH plockade målvakten och gick för reducering och kvittering. Istället för FCH mål blev det Storvreta kontring där Linus Nordgren hakade upp Alexander Rudd som skulle lägga in bollen i tom kasse. Storvreta fick straff och gjorde 6-3 med 16 sekunder kvar. FCH fortsatte framåt och Pontus Sölve tröstmålade in slutresultatet 6-4 med två sekunder kvar.

Nu väntar tre avgörande matcher. På onsdag är det Rekordmatchen hemma mot Pixbo som ligger precis före i tabellen. Vid vinst dör byter lagen position och FCH går upp på slutspelsplats. Var nu med och stötta laget och föreningen genom att köpa en soffbiljett för 50 kr. Swisha 50kr/biljett till 123 263 76 76.