Kalmarsund
KAL

Tredje övertidsförlusten i kvartsfinalserien

24 mars 2022 21:06

FCH och förlängningar har inte varit en framgångssaga i årets slutspel. För tredje matchen blev det förlust efter förlängning.

Kvartsfinalserien mellan FCH och Klamarsund fortsätter att vara riktigt tight. Tredje matchen av fyra behövdes idag avgöras i förlängning och likt de andra två var det Kalmarsund som gick segrande ur. Kalmarsund tog också ledningen i matchen efter 01.20 genom Tobias Lindström. FCH kunde dock kvittera snabbt genom Oliver Johanssons första slutspelsmål för säsongen. Efter det bröt en mindre brottningsmatch ut vilket renderade i matchstraff för Fredi Petersson och Tobias Lindström dessutom blev det en utvisning för bägge lagen och spel 3 mot 3. Inget mål i den spelformen. Istället kom det ca tre minuter kvar genom Linus Nordgren och FCH i ledningen för första gången denna match. FCH fick också chansen att utöka den ledningen innan pausvilan när Kalmarsund åkte på en utvisning. Men inget FCH mål istället kunde gästerna kontra in 2-2 med 20 sekunder kvar. Det blev även ett snabbt ledningsmål i tredje för smålänningarna. 37 sekunder tog det innan det stod 3-2 till Kalmarsund. Med fyra minuter kvar av perioden fick FCH chansen i PP ytterligare en gång. Denna gång gjordes inga misstag utan Linus Nordgren kvitterade med sitt andra mål för kvällen.

3-3 när allt skulle avgörs i tredje perioden och nu var det FCH som gjorde mål direkt. Linus Nordgren fastställde sitt hattrick bara 51 sekunder in i perioden och FCH var tillbaka i ledning. Men det var en jämn och svängig match så kvitteringen kom naturligtvis. FCH ville verkligen vinna inför en pådrivande och hejande hemmapublik. Hoppet tändes igen när Fabian Hansson smällde in sitt försa FCH mål och tog tillbaka ledningen till 5-4 04.42 i sita perioden. Men det skulle inte räcka. Två minuter senare kom ännu en kvittering från Kalmarsund. Det blev också sista målet under ordinarie tid. Förlängning för tredje gången väntade. Likt tidigare gånger tog det Kalmarsund drygt fyra minuter att avgöra. Det innebär att man nu leder matchserien med 3-1 och har matchboll hemma på lördag.

Laget behöver bra stöd för att kunna vända matchserien så häng med supporterbussen på lördag gratis. Det kostar bara 100 kr i inträde och bussen lämnar 11:00 från idrottens Hus. Anmälan görs till [email protected]