Bästa möjliga adventsfirande i Göteborg

1 december 2019 18:35

Efter två storförluster på hemmaplan mot formsvagalag var det inte många som trodde på seger idag mot serietrean Pixbo. Men innebandy är sällan logiskt.

Förluster med 3-8 och 3-7 på hemmaplan och säsongens kanske två sämsta prestationer. Det var vad man åkte upp till Göteborg med i ryggen. Det var därför inte mycket som taöade för seger mot serietrean Pixbo. Pixbo hade bara förlorat tre matcher och vunnit hemma mot både Storvreta och Falun. Efter 5:43 in i första var det inget som tydde på ett trendbrott heller. Då ledde Pixbo med 2-0. Fast detta var inte en match som de två föregående. FCH lyckades att både reducera och kvittera på bara en minut genom Linus Nordgren och Fredrik Azelius. Båda lagen fick chansen i power play i första perioden utan att lyckas göra mål .

En och en halv minut in andra perioden fick Pixbo straff. Martin Östholm lyckades överlista Jonathan Edling och Pixbo tillbaka i förarsätet. Men FCH lyckades att kvittera snabbt igen innan Pixbo skulle få sin andra straff. Edling ställdes återigen öga mot öga med Östholm. Denna gång gick däremot Edling segrande ur duellen. Med Jonathan Nilssons första mål för kvällen tog FCH ledningen för första gången. Men det var en tight match och Pixbo lyckades kvittera i power play. 30 sekunder senare var ledningen åter i FCH ägo efter att Linus Nordgren fräckt gjort mål via köksvägen. 5-4 till FCH skulle stå sig perioden ut. 20 nervkittlande minuter kvar med ett måls överläge väntade.

I tredje perioden spelade FCH exemplariskt. Låg tight och försvarade sig väl samtidigt som man utnyttjade kontringarna Pixbo bjöd på. Jonathan Nilsson 6-4, Fredi Petersson, 7-4, Jonathan Nilsson 8-4 och Fredi Petersson 9-4. Tre poäng in på kontot. Pixbo lyckades peta in en tröstboll med 45 sekunder kvar men detta var FCH:s match. En perfekt start på årets sista månad. Nu ska laget bara lyckas med att vinna två matcher i rad för enbart andra gången denna säsongen på onsdag. Då är det hemmamatch igen i Idrottens Hus. Då hoppas vi på bra uppslutning när de möter Växjö.