Seger mot Fagerhult

31 januari 2021 19:31

Det blev en tredje raka seger efter 11-6 i Nyhemshallen.

Det var på förhand en match där det förväntades många mål och många mål blev det. Målfesten inleddes av Joel von Reis med ett fint skott utifrån rakt in i bortre krysset. Men FCH skulle ha svårt att skaka av Fagerhult under den första perioden. Fagerhult kvitterade nästan direkt. Jonathan Nilsson gav sen FCH ledning igen i powerplay. Men Fagerhult kvitterade med en och en halv minut kvar. Bara sex sekunder senare återtog Linus Nordgren ledningen till FCH men det gick inte att skaka av hemmalaget utan de hann med ytterligare en kvittering. 3-3 efter första perioden.

Andra perioden la FCH i en högre växel direkt och efter bara en minut kunde Max Wahlgren sätta 4-3. Denna gång skulle Fagerhult inte ha ett svar. På 11 minuter gjorde FCH sex mål och gick upp till 9-3. Max Wahlgren gjorde hattrick. Fagerhult lyckades få med sig lite energi inför sista perioden när man lyckades reducera två gånger om.

När Max Wahlgren gjorde sitt fjärde mål fem minuter in i sista perioden var uppförsbacken för stor för hemmalaget. De fick in en sista reducering. Innan Jonathan Nilsson fick hänga 11-6 i tom kasse.

Tre viktiga poäng in på FCH kontot. Laget har nu 33 inspelade poäng. Det gör att man nu har 10 poäng ner till nionde platsen som innebär missat slutspel. Nu väntar ett kortare uppehåll på två veckor innan det är bortamatch mot Kalmarsund.