Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match

Ylva Wiling lyfts upp till damlaget

17 juni 2021 11:01
Dam

Målfarliga högerfattade forwarden Ylva Wiling anslöt till FCH från vår grannklubb Gantofta IBK:s ungdomssektion inför fjolårssäsongen. Blott 15 år gammal gavs hon besked att hon i första hand var en spelare för Juniorallsvenskan och vårt U-lag i Division 3.


Ylva visade dock tidigt framfötterna och fick en hel del speltid i de fem seriematcher som hann spelas i Division 1 innan säsongen ställdes in. På dessa matcher hann hon med fyra nätrassel vilket gjorde henne till målbäst i FCH.

– Självklart siktar jag på att hålla det snittet, men jag ska även försöka få in en och annan assist på vägen, kommenterar Ylva.

Sportchef Fredrik Roos sade sig ha hygglig koll på Ylva Wiling innan hon sökte sig till FCH.

– Vi visste att hon hade potential. Men att hon så snabbt skulle göra ett sådant avtryck i Division 1 är smått sensationellt givet att hon bara spelat flickinnebandy på C-nivå som högst i moderklubben Gantofta. Hon är fortfarande ung och ska inte sättas under någon press, men jag blir inte förvånad om hon blir en av våra allra flitigaste målskyttar i damlaget kommande säsonger, kommenterar Roos.

Vi avslutade med att fråga hur Ylvas förväntningar på den kommande säsongen ser ut.

– Jag har höga förväntningar på att laget kommer att utvecklas mycket som grupp eftersom vi är ett så pass ungt lag men även att jag själv kommer att utvecklas, främst med mitt passningsspel och spelförståelse, avslutar Wiling.