JIK

Seger efter förlängning mot Jönköping

23 januari 2021 18:49

Stark upphämtning under de sista två minuterna gav seger i förlängning.

Det som började som en sömnig tillställning växte ut till ett riktigt drama tillslut. Första perioden var ett riktigt ställningskrig där inget lag ville bjuda det andra på några ytor. FCH kunde tillslut ta ledningen när Linus Malmström fick slå in en retur i öppen kasse. När perioden började lida mot sitt slut fick FCH en utvisning emot sig. Under det numerära underläget hittade domaren ytterligare två FCH utvisningar. Det blev spel fem mot tre i över två minuter. Det var ett överläge Jönköping tog och kvittera matchen. Andra perioden fortsatte sedan i samma hjulspår. Inget lag ville bjuda till och det bjöds på en rätt tempofattig tillställning. Jönköping kunde ta ledning efter en kontring. FCH kunde sedan under periodens slutskede återta ledningen genom firma Wahlgren/Malmström. Men återigen åkte FCH på en utvisning i periodens slut. Utvisningen fortsatte in i tredjeperioden. Denna gången var det istället FCH som kunde göra mål genom Gustav Svensson. Den glädjen var kortvarig. Reduceringen kom bara 30 sekunder senare. Efter det var Jönköping kliniska på de lägen de fick. Kvitteringen kom, 5-4 kom och med dryga två minuter kom också 6-4. Efter två perioder där inget hände blev det nu högdramatiskt. Niklas Pålsson valde att inte ta time out utan satsa direkt på 6 mot 5. Ett genidrag skulle det visa sig. Nästan direkt gjorde Wahlgren 5-6 och med minuten kvar kvitterade Linus Nordgren. Det blev inga fler mål utan matchen gick till förlängning. Väl där kunde Max Wahlgren avgöra 2,50 in med en snygg dragning och sen rulla in bollen och fixa extra poängen till Helsingborg. De två poängen gör att FCH klättrar en placering upp till sjunde plats.

Nästa match är på onsdag och då väntar Skånederby hemma mot Höllviken.