Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match

Inför matchen: Mullsjö borta

8 november 2020 09:38
Herr

Senaste förlorade FCH mot Kalmarsund och missade att ta poäng för första gången denna säsongen. Kan herrarna studsa tillbaka i. eftermiddag mot Mullsjö?


Kl 17:00 i eftermiddag är det dags för en av säsongens tuffaste matcher, Mullsjö borta. Även om FCH lyckades vinna mot Mullsjö under försäsongen är det ett lag man har haft historiskt svårt mot. Senast FCH vann mot Mullsjö i SSL var december 2017 på hemmaplan. För att hitta en vinst på bortaplan behöver man få tillbaka till februari 2016. Då blev det seger med 6-5 och segerskytten från den matchen är med i eftermiddagens laguppställning, Jonathan Nilsson.

FCH ligger efter fem spelade matcher på en femteplats på tio poäng. Motståndaren Mullsjö ligger på åttonde plats på sju poäng men har en match mindre spelad.

I senaste matchen blev det uddamålsförlust mot Kalmarsund och tränare Niklas Pålsson är revanschsugen inför dagens match.

– Nära senast mot Kalmar men tyvärr räckte det inte hela vägen. Kalmar har en stark spets och två bra komponerade femmor med olika spelsystem där vi får ge dom cred för hur deras andrafemma lyckades stänga ner vår förstafemma. Vi kommer i underläge med 3-0 men kommer starkt tillbaka i början av andra perioden och var sedan med och hade jämna steg med kalmarsund hela vägen. Denna gången drar Kalmar längsta strået menandet kunde slutat åt båda hållen. Vi förlorade samtliga matcher mot Kalmar förra säsongen utan att egentligen komma riktigt nära, så detta var ett stort steg i rätt riktning även om det känns förhållandevis oviktigt när vi inte får med oss poäng.

– Idag står Mullsjö för motståndet på bortaplan, ett lag som alltid är bra på hemmaplan och som iår storsatsar med många bra nyförvärv. Vi slog dom i genrepet och har därför en riktigt bra känsla inför eftermiddagen även om vi givetvis vet att försäsong är försäsong. Mullsjö kommer ha mycket boll och vi kommer kontra. Vi har alla friska och hela och känner oss i bra form efter fem bra inledande matcher.

Vilka är då Mullsjö?

Stjärnan:

Jan Zaugg kan var Superligans bästa avslutare. Den schweiziska landslagsspelaren tog förra året SSL med storm med sin aviga spelstil och förmåga att alltid pricka målet från de mest omöjliga lägen. Under sin debutsäsong gjorde han imponerande 60 poäng på 32 matcher. Av de 60 var 42 mål vilket skvallrar om hans avslutsförmåga.

Poängkungen:

Denna säsongen är det ett nyförvärv från Jönköping, Simon Karlsson, som inlett bäst med nio poäng på fyra matcher. Poängen är fördelat på fyra mål och fem assist. 21-åringen har en toppnotering i SSL på 31 poäng som han gjorde för två säsonger sen. En notering han är på god väg att radera ut.

Framtidsnamnet:

Wille Knuthas är 19-år och gör sin andra fulla säsong i Mullsjö och kommer från början från Hovslätt. Denna säsongen har han inlett med att snitta en poäng per match. Förra säsongen blev det 22 poäng från stortalangens klubba. Det som sticker ut hos Wille här hans spelförståelse. Han är oerhört skicklig på att se sina medspelare i bra lägen och leverera passningar till dem.

Tränaren: Andreas Hedlund tog över som tränare inför denna säsongen men har tvingats ta en paus från sitt uppdrag pga sjukdom inom familjen. Istället leds nu laget av de båda assisterande tränarna Johan Nygårdh och Alexander Bergström

Se matchen på hd.se med start kl 17:00