Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

FC Helsingborg Förstärker med Danske Landslagsmålvakten Emil Brixager

15 april 2024 15:17
Herr

Inför den kommande säsongen i Svenska Superligan välkomnar FC Helsingborg den danske landslagsmålvakten Emil Brixager. Med en bakgrund som Allsvenskans näst bästa målvakt senaste säsongen och 29 landskamper i bagaget, är Brixager redo att ta klivet från ett Höllviken som nyligen åkte ur sin serie till att vakta målet för FCH i världens mest prestigefyllda innebandyliga.


Till fch.nu delar Brixager med sig av sin glädje över att bli en del av FCH och hur beslutet att ansluta sig till klubben kändes helt rätt. "Det känns jättebra. Jag är både stolt och ödmjuk över att få representera FCH i SSL den kommande säsongen. Efter att Höllviken inte lyckades hålla sig kvar var det en naturlig fortsättning för mig att söka mig till FCH", säger Brixager. Han delar vidare att drömmen om att spela på den högsta nivån alltid funnits där och när FCH kom in i bilden, var det en perfekt match.

Brixager bär med sig en djup respekt för FCH:s historia och dess roll i svensk innebandy. "Jag vet att det är en klubb med mycket tradition och många säsonger i finrummet inom svensk innebandy", reflekterar han. Han nämner även den unika dynamiken i den årliga matchen i Helsingör som något som han varit och kollat på tidigare och tycker det är kul med mycket dansk publik.

När han beskriver sin spelstil, gör Brixager det klart vad FCH-fansen kan förvänta sig av honom på planen. "Jag har en vinnarskalle utan dess like. Man får jobba stenhårt för att göra mål på mig. Sen har jag ett lite vapen i mitt utkast, och jag är väldig atletisk - jag gillar att göra räddningar på olika sätt", säger han och förmedlar en bild av en målvakt som både är teknisk och beslutsam.

När nästa säsong kommer på tal ställer Brixager in siktet högt för sitt nya lag. "Vi kommer jobba som fan för att ta oss till ett slutspel, och sen ska vi prestera i slutspelet", uttalar han med en fast beslutsamhet.

Vi hälsar Emil varmt välkommen till Sundets Pärla och FC Helsingborg.