Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match

FCH Dam avslutade SkM-gruppspelet med seger

27 september 2017 16:43
DAM

I fredags spelade FCH Dam sin fjärde och sista gruppspelsmatch i årets Skånemästerskap, detta mot Häljarps SK. Där inkasserade man sin tredje vinst och blev därav tvåa i gruppen!


Matchen började trevande och FCH hade svårt att få till sitt spel då Häljarps SK är ett lag som stressar och spelar hårt. Det tog FCH nästan 8 minuter att spräcka nollan, 7.58 gör Felicia Ekman 1-0 efter pass från Johanna Andersson och detta resultat står sig hela första perioden. 6.09 i andra perioden kommer tvåan, Lovisa Smedmark gör målet, på ett snyggt frislag assisterad av Caroline Holmgren. Tyvärr gör Häljarps SK ett snabbt mål, klockan står på 6.39 när även de gör mål på ett frislag. 6.47 får FCH straff, denna slås av Johanna Andersson som tyvärr inte får göra mål. Det blir heller inga mål i följande PP, men 1-3 kommer 10.01, detta genom Sofi Person och återigen är det Caroline Holmgren som assisterar. 17.12 gör Felicia Ekman sitt andra mål, 1-4, och det är ett snyggt avslut på en pass från Lovisa Smedmark i ett två mot noll-läge. I den sista perioden händer inte mycket men 9.56 avgörs matchen när Sofi Persson gör 1-5 utan assist. En härlig vinst och ett skönt avslut på gruppspelet!   – Matchen mot Häljarp var väl precis som vi hade tänkt oss, en hård och jämn match där vi tillslut kunde dra det längsta strået och vinna med 1-5 efter framförallt en bra tredje period, kommenterade assisterande lagkaptenen Nathalie Britzén Bengtsson.

Gruppspelet i Skånemästerskapen har bjudit på fyra matcher av varierande karaktär, något som gör att laget kommer väl förberett till seriespelet som drar i gång till helgen.

– Mot Lomma fick vi träna mycket anfallsspel. Mot Gantofta var det, som alltid, ett hett derby där vi inte spelade på topp men trots det kunde vinna med 3-0. Personligen tycker jag Höllviken stod för bäst motstånd där vi fick träna en del försvar samtidigt som vi fick känna på hur det var att förlora. Och Häljarp var som sagt en hård och jämn match där vi fick träna på att stå upp som lag trots många slag och avblåsningar. I helhet, givande matcher där vi som sagt fick träna på en hel del, avslutar Britzén Bengtsson.   På söndag börjar allvaret, seriepremiär borta mot Röke IBK. Röke IBK är ett lag som FCH har haft svårt att vinna över, de har många duktiga spelare men förra säsongen blev det en skön vinst i kvartfinalen i SkM, någon vi hoppas på att damerna upprepar denna match! Söndag 12.00 i Qpoolen i Hässleholm!