Söndag
22 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Premiär för Dam JAS hemma idag!

21 september 2019 14:03
Dam JAS

Idag går även damjuniorerna in i Juniorallsvenskan. De möter Växjö på hemmaplan 17:00 i Idrottens Hus. Vi tog ett snack med lagkapten Moa Nilsson om förra helgens avancemang i DJ18 SM och JAS-säsongen.


Grattis till avancemanget till regionsslutspelet i SM. Vad har du att säga om matcherna mot Lund och Stanstad?

– Stort tack! I matchen mot Lund kommer vi aldrig riktigt upp till vår nivå, tappar lite för mycket på ytor vi inte får tappa på och Lund utnyttjar det tydligt genom att göra mål på våra misstag. I matchen mot Stanstad hinner matchen knappt börja innan vi drar på oss utvisningar. I totalt 7 minuter, varav 2 minuter 5 mot 3 gör vi ett riktigt bra jobb och täpper igen totalt. Inga mål insläppta och vi bestämmer oss inför andra perioden att ta hem det, vilket vi också gör. Efter en jämn match tycker jag att den slutar rättvist.

I nästa steg blir det möte mot Kalmarsund och Lindome. Vad tror du om era chanser där?

– Två bra lag där de båda har tidigare erfarenhet ifrån festen så sent som från förra säsongen. Kalmarsund mötte vi redan förra året i serien och spelade jämna matcher. Vi älskar att vara underdogs och kan ta det mycket längre än vad dem flesta tror.

Vad tycker du om er försäsong med JAS?

– Tycker att vi visade tydligt i Mariestad att vi både som lag på plan, men även utanför har tagit stora kliv framåt. Där vi utvecklas hela tiden efter varje match som går. Gick tyvärr inte riktigt hela vägen i Novab cup efter en snöplig förlust mot Hovslätt. Men försäsongen har fortsatt att se fin ut med ett högt tempo på träningarna och vinster mot seriekonkurrenterna Malmö FBC och FBC Engelholm.

Idag är det premiär i Juniorallsvenskan med match mot Växjö. Vad tror du om era chanser i den serien i år?

– Med tanke på att vi har ett års erfarenhet i bagaget skulle jag inte säga att det finns någonting som kan stoppa oss denna säsongen. Tvekar inte det minsta på att vi kan ställa till det för samtliga lag. Serien kommer att vara lika tuff som förra året med bland annat nykomlingar som kan ställa till det lika mycket som vi ställde till det förra säsongen.

Vilka spelare tycker du man ska hålla lite extra koll på när man ser er match på lördag?

– Skulle säga att vi är ett lag med en enorm bredd på spelare där samtliga har flera ess i rockärmen, man bör alltså hålla koll på alla. Men för att nämna någon så skulle det vara Johanna Ylvenberg med hennes sinnessjuka skott ifrån backpositionen och Isa Mattsson med sin snabbhet och grymma teknik.