Tisdag
14 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Söndag
09 Feb 1 match
Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Lördag
05 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
17 Jan 1 match
Onsdag
20 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match

Dags för premiär i SSL

2 oktober 2020 13:34
Herr

Imorgon är det premiär för herrarna i SSL borta mot IBK Dalen. Samma Dalen som man avslutade mot i våras. En premiär är alltid ovis så hur har det gott för FCH i tidigare säsongers premiärer?


Med SSL starten bara timmar bort tar vi en historisk återblick på tidigare premiärer.

2015/2016 – FCH vs. Växjö 8-7 - Helsingborg Arena

Säsongen 2015 började på hemmaplan inför 1014 åskådare i Helsingborg Arena mot Växjö. Det var en match som präglades av FCH:s tre storstjärnor den säsongen Linus Nordgren, Daniel Johnsson och Jani Kukkola. Alla tre stod för imponerande fyra poäng vardera. Det var en match som FCH var i förarsätet på hela tiden och ledde som mest med 7-3 halvvägs in i tredjeperioden men tre snabba Växjö mål till 7-6 skapade nerv i matchen innan firma Nordgren/Johnsson kunde göra 8-6 med två minuter kvar.

Säsongen slutade med en sjätteplats i tabellen och slutade med uttåg i kvartsfinal mot blivande svenska mästarna Storvreta med 4-1 i matcher.

2016/2017 – Växjö vs. FC Helsingborg 2-6 – Fortnox Arena

Nytt år, samma premiärmotståndare och samma utfall. För andra året i rad blev det premiär mot Växjö. Även denna säsong inleddes med seger. En sak till var detsamma detta året, Daniel Johnsson inledde sin säsong med att göra fyra poäng. Radarpartnern Nordgren fick nöja sig med tre poäng. Till denna säsongen hade FCH bytt en finsk lagkapten mot en annan. Jani Kukkola ut och Mika Kohonen in. Noterbart är att dagens FCH kapten Oliver Johansson gjorde mål för Växjö.

FCH slutade sedan på åttonde sista slutspelsplats. I sutspelet blev det även detta år respass i slutspelet mot blivande svenska mästarna med 4-1 matcher. Denna gång mot IBF Falun.

2017/2018 – FCH vs. Höllviken 5-3 – Helsingborg Arena

2017 började FCH med att stå över första omgången och premiären kom således i andra omgången i form av ett skånederby mot Höllviken. Matchen ramades in av 3000 personer på Helsingborg Arenas läktare. Detta var nyförvärvens match. Fyra av de fem målen gjordes av för säsongen nya spelare. Först ut var fyndet från division 1, Andreas Lindholm. Hans 1-0 följdes upp med mål av de tjeckiska landslagsmännen 2-1 genom Patrick Suchanek och 3-1 av Daniel Sebek. Sedan blev Andreas Lindholm tvåmålsskytt i sin första match till 4-1. Sedan är det ju ingen premiär om inte Linus Nordgren infinner sig i poängprotokollet.

Det blev efter 32 spelade matcher en sjunde plats för FCH. Slutspelet blev det för tredje året i rad respass i kvartsfinal mot blivande Svenska mästarna. Denna gången vann Storvreta med 4-0 i matcher.

2018/2019 – Höllviken vs. FCH 6-4 – Halörhallen

Innebandyförbundets lathet i serieläggningen blir väldigt tydlig när FCH börjar med att stå över första omgången för att sedan ha premiär i omgång 2 mot Höllviken. Detta blev första förlusten under de senaste fem åren i en premiär. FCH började matchen bäst och ledde med 3-1 efter första perioden. Jonathan Nilsson med två av målen. Men efter första perioden var det roliga slut för FCH. Höllviken vände och vann tillslut med 6-4 efter gjort sista målet i tom kasse med tre sekunder kvar. Förlusten var signifikativ för FCH:s säsong som var den tuffaste på många år. Man var länge indragna i kampen om att stanna kvar i SSL. Tillslut när serien skulle summeras låg man på rätt sida strecket med 12 poängs marginal nedåt.

2019/2020 – Kalmarsund – FCH 6-5 – Kalmar Sporthall

För andra säsongen i rad blev det förlust i premiären. Denna gång var det Kalmarsund som var för starka i en jämn match. Lagen följdes åt genom matchen som var helt jämn inför tredje, 3-3. Där lyckades Kalmariterna rycka åt sig en två målsledning två gånger om, 5-3 och 6-4. Noterbart från denna matchen är att Nordgren återigen gjorde poäng i en premiär. Även att Kristoffer Fält noterades för två assist kan få en att höja på ögonbrynen. Men enligt källor inom laget var båda två felaktiga som han snackade till sig av domaren. Trots förlust i premiären var laget tillbaka på slutspelsplats när säsongen summerades. Efter seger i sista omgången mot, årets premiärmotståndare, IBK Dalen säkrade man åttondeplatsen. Falun valde sedan att möta FCH i ett slutspel som sedan blev inställt. Falun tilldelades sedan SM-guldet.

Vad kan man då läsa in av det fem senaste säsongsöppningarna? Inte jättemycket. På fem försök har det blivit tre segrar och två förluster. Samtliga förluster har skett på bortaplan. Det som är mest konstant är att Linus Nordgren alltid gör poäng i premiären och att möter man FCH i slutspel vinner man sedan SM-Guld.

Imorgon finns chansen på första bortasegern och första segern på två säsonger när man 14:00 tekar igång mot IBK Dalen. Matchen ser du på hd.se och tack vare våra partners får du nu tre månader av FCH matcher för bara 19 kr. Läs mer och signa upp dig här!