Klara för kvartsfinal

14 september 2021 21:10

I bortamatchen var det Warberg som kom ut hetast. I Helsingborg Arena var det FCH som satte tonen direkt. Det blev en tonart som gästerna inte kunde följa.

I första mötet var det ett energirikt och tok laddat Warberg som chockade FCH i inledningen av matchen. I Helsingborg Arena var det tvärtom. Warberg kom inte upp i samma energinivå alls och FCH kunde sätta villkoren för matchen och tog rättvist ledningen efter exakt fem minuter genom Christoffer Andersson. Fem minuter senare kom 2-0 genom Max Wahlgren. FCH fortsatte att pressa på och efter enbart 13 spelade minuter tog Warberg time out. En viss effekt fick man när minuten senare reducerade. Men innan perioden var över hade både Andersson och Wahlgren gjort varsitt mål till.

Om Warberg hade något som visst hopp om att göra match av detta släcktes den ambitionen under andra periodens första fem minuter. FCH gick från 4-1 till 7-1 genom Max Wahlgren, Oliver Johansson och Jonathan Nilsson. Efter det dog matchen lite i tempo och det tog tio minuter innan de 243 i Helsingborg Arena fick se mål igen. 8-1 signerat Mattias Andersson. Warberg reducerade till 2-8 innan Oscar Johansson fick pricka in sitt första FCH mål till 9-1. Ett resultat som stod sig in till tredje perioden.

Till sista perioden fick FCH:s första kedja med Linus Nordgren, Max Wahlgren och Linus Malmström vila sig inför SSL-premiären. In kom istället Rasmus Stoltz, Philip Kämpe och Marcus Wikström. Då passade gästerna på att göra 3-9 innan Linus Bergström gjorde det till tvåsiffrigt p resultattavlan. Det blev också FCH:s sista mål i matchen. Gästerna kraftsamlade och vann sista perioden 3-1. Det skrev slutresultatet till 10-5. Ett resultat som gör att FCH avancerar vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen. Där väntar vinnaren i matchen mellan Kalmarsund och Växjö.

Nästa match är SSL-premiären på lördag uppe i Falun.