Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Idag 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Två FCH:are på Talang 17 läger

23 september 2022 10:07
Herr-JAS

I måndags åkte Felix Österström och Oscar Sandberg till Växjö för att vara med på Svenska Innebandyförbundets Talang 17-läger.


Felix Österström och Oscar Sandberg spelar till vardags i vårt Utvecklingslag i division 2 och vårt JAS-lag. Men i måndags fick de pröva på att träna med andra talanger födda 2005 från södra Sverige. Detta genom Svenska Innebandyförbundets program Talang-17

– Talang 17 är en del av Svensk innebandys utvecklingstrappa. 130 elever som går andra året i gymnasiet blir kallade sammanlagt där man delar upp dom i grupper, 30 st i varje, där man sedan samlas under en lägerdag och tränar samt har teori tillsammans. Syftet med lägerdagen är att man vill förmedla olika faktorer för eventuell framtida elitkarriär. Men man vill också ge spelare en första kontakt med landslagsverksamheten. Där man får veta förutsättningar och krav på hur en U19 landslagsspelare ska vara, förklarar Felix vad Talang 17 egentligen innebär.

Oscar Sandberg berättar lite mer vad de fick göra under själva dagen i Växjö där den södra gruppen hade sitt läger.

– Vi började med teori på morgonen och mycket handlade då om vad talang 17 är, deras mål och krav på spelarna samt lite mer information. Men sedan gick mycket över till hur de vill spela och det handlade väldigt mycket om presspel. Efter det hade vi ett träningspass där vi fortsatte på det vi pratat om, för att sedan äta lunch innan nästa teoripass börja. Där vi fortsatte med ännu mer taktik som vi fick ta med oss in på andra träningspasset / matchspelet som var 120 min.

Det blev en lärorik dag för de båda spelarna i deras första kontakt med landslagsverksamheten. Saker som de kommer ta med sig in till träningarna hemma med FCH. Framförallt var det tempot på träningarna de imponerades av.

– Det jag kommer ta med mig som jag har lärt mig är att som innebandy spelare så ska man aldrig stå stilla. Löp Passa Löp som ledarna ofta sa! Det var en himla fart under träningspassen som jag vill ta med mig till klubblaget, säger Felix om dagen.

– Under dagen lärde jag mig mycket, det var lärorikt. Bland annat fick jag en större inblick i hur innebandyn kommer att se ut kommande år med ännu högre tempo och hårdare presspel samt mindre tid med bollen. Jag tycker att det var ett otroligt högt tempo som jag kan ta lärdom av, fyller Oscar i.

Efter dagen har båda killarna sina mål klara, båda vill till SSL och herrlaget i framtiden.

– Mina mål är att komma så långt som möjligt med innebandyn men om man ska vara realistiska så är mitt mål att få komma till FCH:s herrlag och kunna hjälpa till att plocka hem några SM guld, säger Felix om sina mål med sin innebandy.

Oscar Sandberg är inne på samma mål.

– Mina mål med innebandyn är att jobba så hårt som möjligt för att kunna nå så långt som möjligt. Mitt mål, sedan jag var liten har målet ändå varit att ta mig till herrlaget en dag.

Innan de är redo för att ta steget upp till herrlaget och SSL väntar en säsong som innebär deras första år för att spela seniorinnebandy i division 2 samt en spännande säsong i juniorallsvenska.

– Årets säsong tror jag kommer bli rolig, främst har vi ju en JAS-serie som ser rolig och spännande ut. Jag gör ju också mitt första år på seniornivå med herr utveckling som ska bli roligt och lärorikt, säger Oscar om säsongen som kommer och drar igång ikväll med hemmamatch mot Lomma i division 2.

– Årets säsong med FCH kommer bli mycket spännande och lärorikt år där jag börjar spela seniorinnebandy i HU och hoppas kunna ta en topp 3 placering i division 2. JAS-serien kommer bli otroligt roligt att spela! Allt kan hända i den serien, avslutar Felix Österström.

Vi är mycket stolta över att ha Felix och Oscar ute och representera klubben på ett fint sätt. Vill ni se de båda talangerna och flera andra talanger i farten är det premiär ikväll för HU i division 2 hemma mot Lomma i Mariahallen och på söndag är det JAS-premiär hemma mot Warberg.