Förlust mot Munka-Ljungby IBK trots en bra match av FCH!

25 september 2019 13:39
DAM

Det blev en knapp förlust med 1-3 mot duktiga Munka-Ljungby IBK i seriepremiären trots en välspelad match från FCH med chans på poäng!

Bortalaget satte ett högt tempo direkt och fick in 0-1 snabbt, redan 0,51 får de in en retur. FCH kommer mer in i matchen ju längre perioden går och skapar även de chanser, men har lite svårt att hänga med i Munka-Ljungby IBK:s bolltempo, då de rullar bollen snabbt mellan alla lagdelar. 17,21 kommer 0-2 då en back kommer upp på vänsterkanten och passar in till en forward som sprungit sig fri några meter upp från målvakt och lägger den lågt i målet. Tyvärr får Munka-Ljungby IBK in 3-0 snabbt efter detta, dock ett självmål, när klockan står på 18,43 och FCH får gå till periodvila med detta. I andra perioden åker bortalaget på en utvisning 3,59, och här har FCH en chans att reducera. Dock är Munka-Ljungby IBK bra på att vinna tillbaka bollen och hålla i den i boxplay så FCH har svårt att skapa något. Precis när utvisningen tar slut så vinner Elsa Sommelius tillbaka bollen på mittplan, driver upp och sätter 1-3 i högra krysset, tiden 6,01, mycket snyggt gjort och FCH är med i matchen igen. 7,56 är det FCH:s tur att åka på en tvåa men spelar ett mycket bra boxplay där Felicia Ekman är ytterst nära att göra mål. 14,59 blir det återigen powerplay för FCH men inte heller denna gång kommer målet och bortalaget lyckas hålla undan och vinna matchen.

Både FCH och Munka-Ljungby IBK hade ett bra tempo, fint spel och båda lagen skapar flera chanser men både Julia i mål och bortamålvakten gör en bra match. En första period som avgör till gästerna och de har många spelare med stor rutin som kan gå in och avgöra matcher.

Priserna till matchens lirare gick till hårda och unga backen Johanna Ylvenberg från FCH och duktiga Emmy Nilsson (tidigare i FCH) från Munka-Ljungby IBK och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas borta mot Skurups IBK den 5/10 kl 12,00 i Rydsgårds Arena. Välkomna dit!