Vinst mot FBC Ostrava!

28 augusti 2019 08:40
DAM

Igår spelade Dam A mot tjeckiska juniorlaget FBC Ostrava och det slutade med en komfortabel vinst.

I period ett åker Caroline Holmgren på en utvisning, tiden 7,58, men bortalaget lyckas inte skapa så mycket farligt förutom ett läge som Julia i mål räddar. FBC Ostrava är ett snabbt lag med bra teknik som pressar högt, något som FCH först hade lite svårt med och fick inte till några bra lägen. Men efter halva perioden lyckades de hitta mer ytor och därmed skapa mer lägen men det dröjer till 17,58 innan 1-0 sitter. Mika Riviere får till ett snyggt skott från högerkant som det ser ut som målvakten räddar men den smiter in vid bortre stolpen, assist från Jonna Lamberth. I period två kommer 2-0 redan 2.09 då nyförvärvet Louise Augustsson får in bollen framför mål där Frida Björk styr in den. 6,18 hittar Elsa Sommelius fram till Jonna Lambert på vänstersidan där Jonna får öppen gata att driva fram och avslutar med ett snyggt och välplacerat skott i krysset. FCH fortsätter trumma på i tredje perioden och får ett frislag snett framför mål där Angelica Nash passar till vänster där Moa Nilsson finns och hon får in 4-0 tiden 4,47. Redan 5,41 sitter 5-0 genom att Mika Riviere passar fram till Elsa Sommelius som kommer fri mot målvakt och distinkt sätter bollen vackert i krysset. Tyvärr lyckas motståndarna reducera till 5-1 redan 6,48 genom ett hårt skott på frislag. 17,48 åker Felicia Ekman på en utvisning men inget mål denna gång heller i powerplay för FBC Ostrava utan de åker själva på en utvisning tiden 19,30 och 19,39 sitter 6-1, dock ett självmål från bortalaget.

FCH skapar många lägen och gör flera snygga mål och får en bra genomkörare inför nästa match. Och nästa match spelas borta mot Emmaljunga GOIF då det är dags för andra matchen i Skånemästerskapen. Matchstart 13,00 på söndag 1 september i Vittsjö Idrottshall.