Förlust uppe i Linköping

2 mars 2022 21:22

Det blev en tight och hård match där hemmalaget kunde gå iväg med segern.

Det märktes i den första perioden att det var två defensivt skickliga lag som ställdes mot varandra. Det var tight runt de båda målen. Linköping var laget som ägde mest boll och kom till flest chanser. Jonathan Edling fortsatte att visa varför han är världens bästa målvakt. Trots hans storspel kunde Linköping ta ledningen tio minuter in i perioden. Inte ologiskt sett till bollinnehav. FCH fick mest rikta in sig på kontringar men hade svårt att skapa heta chanser mot ett stabilt Linköpings försvar. Hemmalaget lednings stod sig perioden

FCH kom ut lite starkare till den andra perioden. Kontringarna var där lite bättre och man kom till bättre chanser. Linköping hade fortfarande mest boll men FCH spelade uppoffrande runt Edlings mål. Trots det kunde de få in en 2-0 boll. FCH visade fin moral och fortsatte gå hårt på kontringar och när man tillslut fick en utvisning med sig kunde Christoffer Andersson smälla in reduceringen. Med tre minuter kom också kvitteringen när FCH äntligen fick utdelning på en kontring när Linus Bergström avslutade ett fint anfall. 2-2 inför sista 20 minuterna.

Linköping kom ut starkt i tredje och gjorde mål efter fem minuter. Linköping var lite hetare offensivt och kunde göra både 4-2 och 5-2 innan det gått elva minuter. Efter satte FCH in en forcering och kom till en hel del lägen. När man återigen fick ett power play blev det mål på nytt, denna gång av Jonathan Nilsson. Riktig nerv blev när samme Nilsson gjorde 4-5 i 6 mot 5 med en och en halv minut kvar. Det skulle bli det sista roliga för FCH i denna match. Med minuten kvar gjorde Linköping mål i tom kasse och med 20 sekunder kvar blev det också 7-4.

Resultatet gör att FCH nu är på femteplats och är fortfarande med i racet om topp fyra. Laget är även i praktiken klar för slutspel när man har sex poäng ner till nionde platsen med två matcher kvar. Thorengruppen måste vinna båda sina matcher och ta in 30+ mål och FCH måste förlora båda för att kunna missa slutspel nu. Just FCH och Thorengruppen möta på söndag i Helsingborg Arena och då ska slutspelsplatsen säkras helt!