Förlust mot FBC Engelholm!

12 februari 2020 20:17
DAM

Det slutade med förlust i en målrik match mot FBC Engelholm, där bortalaget var lite bättre på att sätta sina chanser.

Det började inte bra för FCH då FBC Engelholm gjorde 0-1 redan efter 12 sekunder, en dålig start men FCH svarade snabbt! Redan 1,37 satt kvitteringen och det var Nellie Ohlsson som hittade fram till Louise Augustsson Jönsson som skrev in sig i målprotokollet! Bortalaget gjorde sen 1-2 när klockan stod på 5,31 och utökade sin ledning tiden 9,56. Men återigen kom FCH tillbaka snabbt, och sätter 2-3 när klockan står på 10,48. Det är då Louise Augustsson Jönsson som hittar fram till Jonna Lamberth som sätter bollen i mål. FCH åker sedan på en utvisning i slutet av perioden som följer med in i andra perioden. Ett powerplay som FBC Engelholm utnyttjar och gör 4-2 00,56 in i perioden. Men FCH ge inte upp när de släppt in ett mål utan 1,44 sitter 3-4 då Josefine Fahtz Lundmark hittar målet med assist från Heidrun Bjartmarz. I mitten av perioden får lagen varsin utvisning men lyckas inte göra mål på dessa, men just när FCH blivit fullt lag så sitter 3-5 av FBC Engelholm, tiden 12,56. 15,07 kommer nästa mål och det görs av FCH och återigen bara ett måls underläge. Målet görs av Ebba Ekberg med pass från Nellie Ohlsson. Tyvärr får bortalaget in två mål innan perioden är slut, 4-6 tiden 17,38 samt 4-7 när klockan står på 18,50. I tredje och sista perioden åker FCH på en utvisning tiden 8,48 men redan 8,57 är det FCH som får in bollen i mål, Ebba Ekberg gör sitt andra för dagen med assist från Elsa Sommelius och nu står det 5-7 och FCH har en ypperlig chans att jobba ikapp i matchen. Tyvärr svarar FBC Engelholm snabbt istället och gör 5-8 redan 9,41. Bortalaget åker sedan på två till utvisningar med FCH lyckas inte få in mer bollar i mål.

Priserna som matchens lirare gick till Heidrun Bjartmarz i FCH samt Johanna Falkenback i FBC Engelholm och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas hemma mot Lönsboda IBK 29/2. Matchstart kl 16,00 i Västergårdshallen. Välkomna dit!