STA

Välförtjänt vinst för FCH Dam!

14 oktober 2018 18:01
DAM

Äntligen kom en seger mot IK Stanstad! Damerna vann den svåra bortamatchen med 3-6 och gjorde en mycket fin insats.

Första målet gör Johanna Joannou när hon från backplats avancerar uppåt och lägger in bollen i bortre, tiden 5,53. 9,11 kommer 0-2 då det slås några snabba passar mellan femman och till slut hittar bollen fram till Erica Mexnell med assist från Felicia Ekman. Innan perioden är slut kommer 0-3 och det är ett uppspel från Julia Sfaiter upp till Wilma Holmkvist som bågar in från sarg och gör mål. 4,02 in i andra perioden utökar FCH ledningen när Frida Björk bakom mål spelar fram bollen till Caroline Holmgren vid första stolpen och bollen sitter snyggt rätt upp i nättaket. FCH gör två riktigt bra perioder med snygga mål men när tredje perioden börjar är IK Stanstad sugna på att komma in i matchen och 4,31 kommer 1-4. 8,58 kommer 2-4 från hemmalaget. Här pressar IK Stanstad högt och tufft och tar till slut även ut målvakten för att försöka komma ikapp men då bryter Caroline Holmgren bollen på mitten och spelar upp den till Frida Björk som lägger in den i öppen kasse, 2-5 tiden 18,13. Men, hemmalaget har inte gett upp här utan sätter 3-5 när klockan står på 18,40. Som tur är så är det ändå FCH som får sista ordet då Wilma Holmkvist sätter 3-6 i öppen kasse, tiden 19,11 med pass från Johanna Joannou.

I veckan som kommer väntas dubbelmatch mot Höllvikens IBF, först borta på torsdag då det är dags för åttondelsfinal i Skånemästerskapen och sedan hemmamatch i serien på söndag!