Sur förlust i kvartsfinal 1

17 mars 2023 20:45

Det blev en precis förlust i första kvartsfinalen där Växjö kunde vinna med uddamålet på slutet.

Förra veckans sömning serieavslutning var ett minne blott när slutspelet drog igång för FCH i Fortnox Arena. Det var ett intensivt tempo direkt med många dueller. Även om lagen kände lite på varandra rent taktiskt i början av matchen så skapades det en del chanser åt båda hållen i första perioden. Men det var beslutat från båda sidor att inte släppa till mycket och perioden slutade 0-0. Andra började lite mer öppet och det var FCH som gjorde första målet genom Linus Malmström som bröt igenom diagonalt och pricksköt in bollen i bortre. I andra perioden började känslorna också hetta till vilket tyder på att det kommer bli en intensiv matchserie. Växjö kunde kvittera bara två minuter efter FCH:s ledningsmål. Det var en fortsatt tight match där målen uteblev. I tredje perioden satsade FCH allt på kontringar och skapade många fina lägen men kunde inte få till avsluten. När FCH åkte på en utvisning med fyra minuter kvar kunde Växjö turligt få in bollen som studsar på en klubba in i mål. FCH plockar målvakt sista tre och satsar allt framåt. Det blir inga riktigt heta lägen utan Växjö kunde gå segrande ur kvartsfinal 1 med 2-1.

Nästa match redan nu på söndag och då är det dags för oss att kvittera matchserien hemma på IH. Vi hoppas få se dig på läktaren. Biljetter köps här.