Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Onsdag
14 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Måndag
19 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match

Jonathan Nilssons storform har räckt till både toppen och landslaget

2 november 2017 11:07
HERR

FCH har inlett säsongen med att spela in 13 poäng på de åtta första matcherna. Med de poängen ligger man på en sjätteplats när serien nu tar ett kortare uppehåll för landslagsspel. En starkt bidragande orsak till de 13 poängen kunnat plockats är Jonathan Nilsson.


Fjälkinge-sonen har startat stark på de första matcherna. Med 11 mål och 7 assist har han inte bara bidragit med viktiga poäng till laget utan leder hela poängligan i SSL.

– Spelet i femman har funkat väldigt bra vilket har gjort att jag hamnat i mycket avslutslägen och situationer i sista tredjedelen, det tror jag är den största anledningen tillsammans med gott självförtroende och hårt jobb över en längre tid för mig personligen som nu ger frukt kommenterar Jonathan Nilsson om varför just han leder poängligan.

Hela laget inledde säsongen väldigt bra med fyra segrar på de fem första matcherna. Nisse, som han kallas i laget var inblandad i säsongens första poäng när han spelade fram nyförvärvet och nya radarpartnern Andreas Lindholm. Sen följde han upp det hela sex poäng i andra matchen mot Jönköping. I femte matchen mot Linköping gjorde han fem poäng. När laget som helhet sedan började gå tyngre fortsatte Jonathan ändå att göra poäng. Två poäng mot Pixbo och tre poäng mot Sirius. Enda matcherna han gått poänglös ifrån är Växjö hemma och Falun borta.

– Inledningen av säsongen var strålande och har nu på senare tid dalat en del. Så detta uppehåll kommer nog ganska lägligt för oss att samla krafter igen och komma tillbaka in i SSL med samma energi och pondus som vi hade de inledande matcherna. Då är vi svåra att slå, säger Jonathan Nilsson själv om inledningen på säsongen.

En inledningen som inte har gått obemärkt förbi. Den nya förbundskapten Mikael Hill hade redan i våras fått upp ögonen för den 22-åriga poängmaskinen. Under förra säsongens sista landslagssamling var han reserv. Men efter höstens öppning gick det inte längre att hålla honom utanför truppen. När landslaget nu i veckan samlas för att möta Finland och Tjeckien i Euro Floorball Tour är nu Jonathan med på riktigt. Även om han har varit med i förbundets Guldsteg (program för unga spelare precis utanför landslaget) och spelat i U19-landslaget är det en ny erfarenhet som väntar. Jonathan själv vet inte riktigt själv vilka förväntningar han ska ha på sin första samling med herrlandslaget.

– Svårt att säga, tror att det kommer vara många nya intryck och andra saker att ta in på kort tid. Men det ska bli oerhört spännande och kul att få vara med i detta sammanhanget givetvis, kan tänka mig att rent innebandymässigt skruvas tempot och närkamperna upp en del.

Även om det är första gången han är med landslaget är han inte helt främmande för motståndet han ställs emot.

– Har sett dem spela en del på tidigare samlingar och turneringar såklart, inte mycket mer än så. Känner till lite spelare i lagen och ungefär vilken innebandy de står för. Ska bli skoj att känna på deras spel på planen också.

Självförtroendet som har tagit honom till toppen av poängligan i SSL har följt med ner till Kirschberg i Schweiz.

– Vi vinner givetvis, men det blir nog tighta matcher med förhoppningsvis mycket folk på läktarna och ett högt tempo.

Jonathan Nilsson är bara en av många blåsvarta spelare som är på plats för EFT. Med sig i det svenska laget har han sin namne Jonathan Edling. Som motståndare kommer han få möta den finska kvartetten Mika Kohonen, Juha Kivilehto, Petri Hakonen och Nico Salo samt tjeckerna Patrick Suchanek och Daniel Sebek. På frågan om vilken av spelarna han helst tunnlar under turneringen är svaret självklart.

– Sebek! Helt klat. Det hade han fått höra ett bra tag i så fall. Hade varit fint att ha det esset i rockärmen varje tränig.

Vi önskar Jonathan och alla andra FCH:are ett stort lycka till nere i Schweiz. Ni kan följa matcherna live och gratis på nätet här.