Derbyseger!

19 december 2018 10:29

Efter exakt en månads uppehåll var det igår match igen för våra SSL-herrar! Dagen till ära kom Skånekonkurrenten Höllviken på besök. Minst sagt viktiga poäng stod på spel i seriens nedre regioner. Lagen möttes redan första gången i seriepremiären, en match som FCH tappade till förlust med 6-4. Revanschlustan var hög, och med publikens tryck i ryggen ville herrarna visa vilket lag som är nummer ett i Skåne.

Matchen fick en rivstart då FCH redan efter 25 sekunder kunde göra 1-0 genom Linus Nordgren. En fin kontring signerad Linus och Lindholm slutade i att Nordgren kunde slå in sin egen retur och 1-0 var ett faktum. FCH styrde första perioden väl, och tillät inte Höllviken några målchanser alls. Framåt gav det utdelning ytterligare en gång, denna gång genom vår tjeckiska landslagsforward, Daniel Sebek. FCH vann bollen högt genom Lidholm och Azelius. Den senare fick sedan bollen fri i slottet innan han serverade Sebek öppet mål. FCH spelade sen av perioden och gick till pausvila med en stabil 2-0-ledning.

I matchens andra period syntes det att Höllviken ville mer, samtidigt som FCH backade hem och började försvara sin ledning. Höllviken pressade på och skapade betydligt fler chanser, och FCH fick förlita sig på kontringsspel. Efter att först ha suttit av en utvisning kom Johannes Wilhelmsson in på planen och reducerade till 2-1 efter ett skott utifrån. Höllviken fortsatte att ha initiativ perioden ut, men fler mål blev det inte. 2-1 inför tredje perioden.

Lika bra som FCH startade den första perioden startade nu Höllviken period tre. Efter endast 41 sekunder kunde Pontus Karlson Martell kvittera genom ett skott från slottet. 2-2 och vidöppna förhållanden. Matchen vägde fram och tillbaka innan FCH, genom firma Nordgren/Lindholm, lyckades kontra in ytterligare ett mål knappt halvvägs in i perioden. FCH fortsatte att spela smart och defensivt starkt. Höllviken skapade endast några få chanser och FCH skulle göra ytterligare ett mål innan matchen var slut. Ett frislag från mittplan förvaltades när tjeckiske landslagsbacken Suchanek spelade Azelius som gick rakt mot kasse och lyckades skjuta in 4-2. Detta med 5 minuter kvar av matchen. Höllviken plockade snabbt därefter ut målvakten för att spela 6 mot 5. Inga mål kom i denna spelform, och matchen slutade med en rättvis 4-2-seger för våra herrar. Det betyder att FCH och Höllviken byter plats i tabellen, och att FCH drygar ut avståndet till lagen under strecket.

Nästa match för herrarna är redan på tisdag den 26/12 då man reser till Jönköping för ytterligare en mycket viktig och spännande match. Matchen följer ni på SSLPlay.se Nästa hemmamatch spelas mot Växjö Vipers den 6/1 på Idrottens Hus. Vi hoppas givetvis på lika bra publikdrag även denna match.