Tung förlust i hemmapremiären

21 september 2022 21:43

Alla minns hur tight kvartsfinalserien mellan FCH och Kalmarsund var. När lagen åter drabbade samman var det som serien bara fortsatt.

Fem av sex matcher i slutspelet slutade med en uddamålsvinst. Den gången det inte var med uddamålet var det bara två mål som skilde. När lagen återigen drabbade samman blev det precis som i slutspel väldigt tight och innehållsrikt. Det tog bara 3:33 innan FCH hade tagit ledningen genom ett Kalmarsund självmål. Men en av matchens stora snackisar kom två minuter senare när gästernas Tobias Lindström skallade Fredi Petersson och fick matchstraff 3 för brutal förseelse. Trots fyra minuters power play efter det kunde FCH inte göra några fler mål i första perioden. Då gästerna inte heller lyckades övermanna Jonathan Edling i hemmamålet hade FCH ett litet försprång in till paus. Försprånget försvann nästan omgående i andra perioden när Filip Langer prickade in 1-1 från slottet. Kalmarsund var lite hetare i mitten perioden och gjorde även 2-1 i sjunde minuten. FCH kom inte till riktigt lika mycket lägen som i första och fick förbli mållösa i andra perioden. Kalmarsund hade med andra ord vänt matchen inför slut akten. Det skulle visa sig att det skulle bli lika tight som i slutspelet. Linus Malmström kvitterade och direkt efter räddade en straff från Kim Nilsson. Hemmapubliken började vädra tre poäng. Istället för ett ledningsmål kom det en kalldusch när Kim Nilsson fick revansch i power play fram till 3-2 efter 13:13. När Marcus Johansson sen gör 4-2 minuten senare är det dystrare toner på läktarna. FCH satsar framåt och plockar målvakten. Kalmarsund spelar ett uppoffrande försvarsspel och täcker de flesta skott. 19:26 kommer tillslut utdelningen genom Malmströms andra mål för kvällen. I en sista forcering får Christoffer Andersson chansen med två sekunder kvar. Hans skott går precis utanför och FCH får räkna in ännu en uddamålsförlust mot Kalmarsund.

Ny match redan på lördag borta mot nykomlingarna AIK. Nästa hemmamatch är den 6 oktober och även den mot Kalmarsund och då i Svenska Cupen.