Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Ekroth till FCH!

4 augusti 2017 12:24
DAM

Nästa spelare att presenteras för FCH:s damlag är 23-åriga Sofia Ekroth.

Sofia har varit borta från Skåne i några år men är nu redo att satsa på innebandyn igen. Hon har en gedigen innebandyutbildning i från Engelholms starka 94-kull som bland annat fostrat spelare som Stephanie Boberg och Linda Augustsson.


– Det är väldigt kul att Sofia har valt att göra comeback på innebandyplanen. Hon besitter några av de egenskaper vi saknade förra säsongen i FCH. Vi tar det lugnt i början och låter Sofia komma in i det successivt. På silt kommer hon att bli nyttig för oss, kommenterar tränare Christian Melin.

De sista åren innan Sofia flyttade till Växjö för studier spelade hon i Hjärnarps IBK. Hon har varit mest framgångsrik som forward, men skolades om till back de sista åren.

– Just nu trivs jag bäst som anfallande vänsterback och det är på den positionen jag vill konkurrera i första hand. Men jag har spelat och kan spela på alla positioner, säger Sofia Ekroth.

När flyttlasset gick tillbaka till Skåne och Helsingborg kittlade det till i innebandytarmen igen. Men hur kom det sig att hon valde just FCH?

– Jag har mött Helsingborg många gånger genom åren och har alltid tyckt att det verkar vara varit ett bra och härligt lag, både på och utanför planen. Sen är det ju alltid kul att byta tröjfärg – svartblått är ju flott, avslutar Sofia.