Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Tisdag
28 Feb 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match

Veckans match – FCH vs. Landskrona, Juniorallsvenskan

16 december 2022 10:29
Föreningen

Hur avslutar man helgen och tredje advent bäst? Naturligtvis med en spännande match i herrarnas juniorallsvenskan mellan FCH och Landskrona.


Veckans match är söndagens match mellan FCH och Landskrona i Juniorallsvenskan J (JAS) för herrar. Det är i denna serie som klubbens största talanger spelar och genom ett bra resultat i serien får man till vårkanten vara med och slåss om SM-medaljerna. Spelarna i JAS-laget spelar dessutom i flera olika lag i föreningen. Vi låter tränare Filip Nielsen försöka reda ut vad JAS-laget egentligen är.

– JAS laget består av nästa generations talanger i klubben, vi tränar 2 timmar i veckan gemensamt utöver att killarna tränar i andra konstellationer med Hj18 eller HU. Ledarstaben består av mig själv som huvudtränare med backning av profilerna Vidar Jonsson Wallin och Tobias Blixt som båda har enorma erfarenheter och hjälper mig i min utveckling som tränare och hjälper killarna med viktiga detaljer och kan tillföra mer innebandykunskaper än vad jag någonsin kunnat helt ensam. Jag är otroligt glad för mina kollegor och jag som huvudtränare sköter laguttagning samt planering kring hur vi ska utveckla och fostra spelare för HU laget och på sikt till A-laget och SSL.

97 lag är med och tävlar i Juniorallsvenskan fördelade på 11 serier. För att ta sig vidare till play-off och chans på medaljer gäller det att komma topp fyra i sin serie. FCH ligger just nu precis utanför topp fyra men har tre poäng upp och en match mindre spelad. Seger på söndag och laget är ett steg närmare sitt mål.

– Målet är att komma topp 4 och därigenom ta oss till slutspel för regionen. Samt att sätta en grund inför kommande säsonger eftersom både ledarstab och organisationen för juniorerna är ny. Målet är också att fostra spelare och förbereda dom för att ta nästa steg med sin innebandy i en elitförening. Säsongen har hittills gått ganska hyfsat, vi har tagit poäng och presterat bra mot topplagen samtidigt som vi vunnit tajta matcher mot de andra mittenlagen som likt oss ligger runt topp 4, säger Filip Nielsen

Matchen på söndag mot Landskrona blir lagens andra emot varandra denna säsong. Första mötet på bortaplan slutade med FCH seger med 9-4. Landskrona ligger förnärvarande sist i tabellen med noll poäng. FCH går med andra ord in i matchen som favoriter.

– Fokus inför Landskrona är att ta större steg i vårt spel med bollen och vår effektivitet i omställningar. Helt enkelt få till lite skärpa i sista tredjedelen av banan, säger Filip Nielsen om målsättningen med matchen på söndag.

Filip och hela laget hoppas på ett bra stöd på läktaren på söndag när det ska avgöras i Sveriges bästa juniorserie. Han passar även på att lyfta fram en spelare lite extra inför matchen som gör comeback efter ett längre skadeuppehåll.

– Publiken ska självklart komma och se ett klassiskt derby mot Landskrona, det blir alltid hårda matcher och extra roligt är att vi har Leon Trellman tillbaka i spel efter skada så det ser jag fram emot. Han är en spelare som förtjänar att lyftas fram. Leon står för det jag ser som lagets styrkor i vårt uppoffrande lagspel och försvarsspel med snabba omställningar samt aktivt anfallsspel med mycket rörelse dessutom är han ett föredöme i och med sin ödmjukhet och arbetskapacitet på planen.

Detta vill ni inte missa. Matchstart 15:30 i Arena B på söndag.