Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Söndag
06 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Torsdag
17 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Måndag
21 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match

Tony Taijala: "Då är det laget som avgör, ingen individuell spelare"

25 mars 2019 14:58
HERR JAS

Våra JAS-herrar stod för en prestation när de vann sin serie som täckte in södra Sverige. Nu ökar insatsen när slutspel och vinna eller försvinna matcher väntar.


Tränare Tony Taijala anslöt till FCH inför säsongen för att ta ett helhetsgrepp om talangutveckling i föreningen. Under sitt första år har han nu lett vårt JAS-lag till serieseger och på så sätt skaffat laget hemmaplansfördel i slutspelet. I första slutspelsmatchen ställs man mot Hovslätt från Jönköping. Smålänningarna slutade på en tredjeplats i sin serie. Vi tog ett kort snack med Tony med en vecka kvar till matchen.

Serieseger och bara två förluster, vad gjorde att ni vann serien?

– Jag vill påstå att de två förlusterna var orättvisa och om man ser på det så. Sen får man väl erkänna att vi kom undan med segern med nöd och näppe mot Lund i returen, där var de minst lika bra. Men för att svara på frågan, vi var det bästa laget sätt över alla omgångar.

Vilken match har varit er bästa så här långt?

– Så här långt så var prestationen i Åstorp stark. 8-0 seger med bra målvaktspel,försvarspel,omställningsspel och anfallsspel. Det var rätt nära en fullträff!

En vecka till match, hur kommer ni förberedda er från nu till matchstart?

– Vi försöker göra så många bra träningar som möjligt och fortsätta utvecklingen på spelet och laget. Här har vi stor hjälp av SSL-spelare som hjälper till samt våra träningskamrater från H2-laget och Hj18-laget. En bra träningsmiljö helt enkelt.

Hur bra koll har du på motståndarna Hovslätt?

– Vi har rätt bra koll. Vi har video på dom och vi har tagit in rapporter från kontakter i deras region som överensstämmer bra med varandra. De påminner mycket om Lund och det kommer bli tufft, det blir det alltid i slutspelsmatcher.

Vad kan publiken förvänta sig för match på söndag?

– De kan förvänta sig en intensiv match där momentum säkert kommer skifta fram och tillbaka. Det är otroligt charmigt med dessa matcher i juniorsammanhang, spelarna är väldigt skickliga men ej fullärda, så allt kan ske.

Vad tror du det blir och vem avgör?

– Det blir jämnt eller jag hoppas ju på en 8-0 seger likt mot Åstorp. Då är det laget som avgör ingen individuell spelare. Men jag kan inte svara något annat än att det blir jämnt och ovisst.

Matchen mot Hovslätt är första steget i slutspelet. För att nå Innebandyfesten där de åtta bästa lagen i Sverige gör upp om SM-guldet måste två matcher vinnas. Vinner FCH väntar en hemmamatch till och vinst där så är man klara för innebandyfesten som spelas 19-21 april i Växjö.

Kom till Västergårdshallen kl 13:30 på söndag 31 mars och stötta grabbarna mot festen!

Fritt inträde.