Vinst mot Lönsboda IBK!

2 mars 2020 10:22
DAM

Det blev en komfortabel seger mot Lönsboda IBK även om det blev lite nervöst i sista perioden då bortlaget gjorde några snabba mål.

FCH började bra och tog ledningen redan 2,13 in i första perioden. Det är då Nellie Ohlsson som hittar fram till Sofia Alvérus som sätter 1-0. 11,43 kommer första utvisningen och det är FCH som får sätta sig i utvisningsbåset. Men FCH håller tätt och 16,59 är det istället Lönsboda IBK som drar på sig en utvisning. Och efter nästan två minuter, 18,57, sitter 2-0! Det är Felicia Ekman som hittar målet med assist från Caroline Holmgren. I andra perioden sitter 3-0 redan efter 00,49! Jonna Lamberth står för målet och Lovisa Smedmark för passen, en härlig start på mittenperioden! FCH trummar på och 4-0 sitter efter 8,06, det är då Mika Riviére som hittar Elsa Sommelius som gör målet. Men sen är det bortalaget som svarar, och sätter 4-1 när klockan står på 10,05. Men FCH är taggade idag och innan perioden är slut gör Sofia Alérus sitt andra mål för dagen och FCH går till pausvila med 5-1, med assist från Elsa Sommelius. Även tredje perioden bärjar bra för FCH då Lovisa Smedmark hittar Amanda Johannesson som sätter 6-1 redan efter 1,57. Men Lönsboda IBK ger inte upp, 3,51 gör de 6-2 och sedan kommer två snabba mål, 10,41 samt 10,34 in i tredje perioden och helt plötsligt står det 6-4 och det är match igen. Här tar FCH en timeout för att samla sig och avsluta på bästa sätt. Och det gör de, de håller tätt bakåt och 17,23 sätter Ebba Ekberg slutresultatet, 7-4 till FCH med assist från Sofia Alvérus.

Priserna som matchens lirare gick till Moa Nilsson i FCH samt Charlotte Olofsson i Lönsboda IBK och är sponsrade av Stöperiet i Åstorp.

Nästa match spelas borta mot Malmö FBC 8/3. Matchstart kl 16,00 i Kirsebergs Sporthall. Välkomna dit!