Kalmarsund
KAL

Matchserien är kvitterad

19 mars 2022 17:51

Med bra publikstöd i ryggen vann FCH på hemmaplan och kvitterade kvartsfinal serien.

Bara två dagar sen övertidsförlusten i Kalmar var det dags för lagen att stångas igen. Denna gång i Helsingborg Arena. FCH avslutade den första matchen starkt och fortsatte på samma inslagna väg idag. FCH gick mer framåt direkt från start denna match och det gav resultat i den sjunde minuten när Jonathan Nilsson direktsköt in 1-0 på passning från Christoffer Andersson. Kvitteringen från Kalmarsund kom relativt omgående och var även gästerna som tog över lite av spelet. Men slarv från deras sida satte upp Linus Malmström i ett läge som han inte kunde missa, 2-1 till FCH efter 14.26. Det blev även slutresultatet efter första perioden.

Andra perioden var full av känslor och intensiva moment. Ett spel som tycktes uppskattas av de 1381 i publiken. De fick sen stor anledning att jubla när Fredi Petersson smällde in 3-1 med åtta minuter kvar av perioden. Om gästerna var lite bättre i första var FCH bättre i andra och skapade fler chanser som kunde resulterat i mål. Men det blev inga fler utan perioden slutade 1-0 och totalt 3-1 till FCH inför sista 20.

I första matchen hämtade FCH upp ett 3-1 underläge till 3-3. Det var inget gästerna tilläts göra i eftermiddag utan Linus Malmström gjorde sitt andra mål direkt efter två och en halv minut och ökade ledning till 4-1. Sedan kom Kalmarsund in i ett bra flyt i matchen och fick in två snabba mål upp till 3-4. Det var det sista kul de fick ha i matchen. FCH fortsatte att trycka på framåt och fick in en boll som blev tveksamt bortdömt genom Max Wahlgren. Trots det skulle Wahlgren få sista ordet genom att göra 5-3 i power play med fem minuter kvar. Kalmarsund plockade målvakt och tryckte framåt men kom aldrig riktigt nära utan FCH höll undan och kvitterade serien till 1-1.

Nu är det bara en dags vila innan match tre spelas på måndag i Kalmar. Sen är det match fyra i Helsingborg på Torsdag.