Förlust i tredje kvarten

21 mars 2023 20:50

Det var helt jämt inför tredje perioden men då kunde Växjö rycka till sig segern även i kvartsfinal 3. Nu är det kniven mot strupen på fredag.

I kvartsfinal 3 hängde FCH bra med i 50 minuter. Sen gjorde hemmalaget sju raka mål och skaffa sig matchboll inför för fredagens match i Idrottens Hus. Det var även Växjö som tog ledningen med 2-0 innan FCH kunde reducera snyggt genom Oscar Johansson som gav lite energi intill pausen. En energi som Christoffer Andersson förvaltade direkt när han kvitterade efter bara en minut i andra perioden. Men den lyckan var kortvarig då Växjö återigen tog ledningen minuten senare. FCH kämpade vidare och låg lågt och satsade på kontringar. När en sådan bröts framför Växjö målet fick FCH frislag. Fram klev Daniel Johnsson och fick in kvitteringen. Det blev sedan inga fler mål i andra perioden. Det fanns med andra ord goda chanser för FCH att stjäla matchen. Än bättre blev det när man fick ett power play sju minuter in i sista perioden. Max Wahlgren kom in och gjorde sina första minuter i årets slutspel. Men det numerära överläget skulle visa sig bli början på slutet i kvartsfinal 3. När FCH inte lyckades göra mål gjord i stället Växjö mål nästan direkt de blev fulltaliga. Tio sekunder senare kom 5-3 och time out av FCH. Edling ut och extra utespelare in. Det blev ingen effekt istället fick Växjö in 6-3. Sen bara rann det på. När matchen sedan var slut stod det 10-3 på tavlan till Växjö som nu har 3-0 i matcher. Sista livlinan för FCH att förlänga säsongen blir på fredag hemma på Idrottens Hus. Då är det fri entré och vi hoppas många sluter upp och hjälper oss att hålla liv i matchserien.