Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför match: Hagunda vs. FCH

19 november 2022 08:35
Herr

SSL är redo att dra igång igen efter VM-uppehållet. FCH får tillbaka tre guldhjältar från Schweiz och först ut för dem och resten av herrlaget är bortamatch mot Hagunda.


Senast FCH spelade SSL-match var inför 3723 åskådare mot Pixbo. Efter det vankades det VM där Sverige med Linus Nordgren och Linus Malmström i truppen och Emil Lindström i staben lyckades ta guld. När SSL nu återigen drar i gång blir det borta mot Hagunda.

Uppsalalaget tog sig till SSL för första gången någonsin förra säsongen och lyckades hålla sig kvar med sju poängs marginal. En bedrift inte många nykomlingar lyckats med i SSL de senaste åren. Även denna säsong har man börjat att distansera sig från de två sista platserna som betyder nedflyttning. Efter sjuspelade matcher har Hagunda inkasserat åtta poäng vilket betyder att man nu har fem poäng i buffert ner till AIK på näst sista platsen. Då har man i stället närmre till slutspel där det bara skiljer ett poäng upp till Linköping på åttondeplats. Upp till FCH på en fjärdeplats är det däremot åtta poäng. FCH har inlett säsongen starkt och står på 16 poäng efter sju matcher. Det har bara blivit en förlust efter fulltid och en övertids förlust. Det gör att laget bara har två poäng upp till serieledande Falun. Sett till bara de fem senaste matcherna toppar FCH tabellen och är seriens formstarkaste lag.

FCH har gjort näst flest mål hittills i SSL, bara Falun har gjort fler. Flest mål har Linus Malmström gjort, 11 st mål har det blivit. Efter det följer Fredi Petersson och Linus Bergström på nio mål vardera. Flest assist har Max Wahlgren, Christoffer Andersson och Linus Nordgren på sju stycken.

I truppen kommer Oliver Bellman saknas som valt att gå tillbaka till Åstorp/Kvidinge pga motivationsbrist. Vi vill passa på att tacka Oliver för hans tid i klubben och hoppas han återvänder i framtiden. I stället kommer Victor Johansson göra sin andra match för säsongen på sin dubbelliscens från Lerum.

Matchen mot Hagunda spelas söndagen 20/11 kl 16:00. Du ser matchen bäst på Olympia Bowling och i deras Sportbar. Matchen sänds även på hd.se och sportexpressenplay.se