Söndag
17 Dec 1 match
Torsdag
28 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Onsdag
07 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Veckans match – FCH F10 – Munka-Ljungby

20 januari 2023 11:10
UNGDOM

Veckans match är tillbaka efter ett kort juluppehåll. Vi rekommenderar alla att titta in veckans match och se ett av förenings mest kämpande och engagerande lag, våra flickor 10.


Imorgon 12:30 är det första matchen för våra flickor 10 i Flickor E Svår som är en ny vårserie. Matchen spelas i Harlyckehallen mot Munka-Ljungby. Vi lät tränare Pontus Thoresson berätta mer om laget.

– Laget består just nu av 17 stycken tjejer i åldern 12-14 år och två stycken betydligt äldre ledare. Vi är inne på lagets andra säsong, de flesta har spelat sedan hösten -21 och ett fåtal har spelat några år ytterligare. Vi blir stadigt fler i truppen och välkomnar ytterligare nya spelare. Vi tränar två gånger i veckan i Västergårdshallen och spelar matcher i resultaträknande serie. Laget är en tajt grupp av stora vinnarskallar som alltid ger allt, som har oändligt högt till tak, ställer tusentals frågor och delar massor av glädje och skratt!

Detta är första säsongen laget spelar i en resultaträknande serie och det är inte det enda som är nytt för säsongen för tjejerna som ständigt utvecklas och blir bättre och bättre.

– Säsongen har gått riktigt bra utifrån att det är första säsongen på fullstor plan och spel fem mot fem. Tidigare har vi bara spelat en hela säsong ihop i poolspel och då var det fyra mot fyra. Tjejerna har utvecklats något enormt bara under hösten. Spelsystem och positioner har satt sig och det har gett resultat trots att vi oftast möter både mer erfarna lag och lag med spelare som är äldre. Utvecklingen ledde till att vi slutade på övre halvan av tabellen i norra serien för flickor i Skåne födda -2010. Höstens insats gav oss en plats i ”svår serie” där det för oss är premiär på lördag mot Munka. I vårt första Gothia cup för ett par veckor sedan bjöd vi fem av sex lag på ordentligt motstånd, säger Pontus om säsongen så här långt.

Trots att det har varit en positiv första halva fortsätter arbetet framåt med tjejerna med målen de har satt upp i laget.

– Målsättningen för säsongen har varit/är att fortsätta utvecklat laget, sätta grunderna i spelet och positionerna på plan samt blir fler spelare i laget Frågar du tjejerna så är det givna svaret att vi går för vinst i varje match oavsett motstånd. Utöver ovan så har vi lagt stor vikt vid att tjejerna ska bli en tajt grupp som ser framemot varje träning och match, kommenterar tränare Thoresson.

Imorgon är det alltså första matchen i Flickor E Svår som man kvala in till efter fina resultat i höst. Först ut blir match mot Munka-Ljungby. En match både Pontus och tjejerna ser framemot.

– Vi börjar med att konstatera att det inte är vilken match som helst i serien utan derby mot en av våra rivaler, för tjejerna är det vinst som gäller! Från ledarhåll är fokus är att göra en rejäl match där vi spelar ordentligt med kropp och får stopp på motståndarna som vi vet är skickliga, samtidigt som vi tar tillvara på våra egna lägen och sätter de chanser vi skapar. Vi tror på en jämn, tajt match där det krävs att vi är fokuserade och vill vinna mer än motståndarna.

Har man inte redan blivit övertygad om att det är i Harlyckehallen man ska tillbringa sin lördag kommer det en sista uppmaning från Pontus varför man inte får missa matchen imorgon.

– För att vi är laget som alltid ger allt och aldrig ger upp eller slutar springa. Vi bjuder på en offensiv innebandy med hög press, full fart och ett hårt schysst spel. Dessutom har vi redan en grym publik som alltid skapar drag i hallen och stöttar oss stenhårt, bli en del av den.

– Nu borde du lärt dig vad tjejerna skulle svarat, vi går alltid för vinst, oavsett motstånd! Avslutar Pontus.

Vi önskar Pontus och hans kollega Johan Henningsson samt alla tjejer imorgon och hoppas de får ett bra stöd som de förtjänar. Matchstart 12:30 i Harlyckehallen.